Kädentaitajat ja urheiluautoilijat yhdistivät voimansa joulupuodiksi

0
Loimaan Urheiluautoilijat tunnetaan muun muassa Alastaron jokkiskisoista. Kuvituskuva: LL arkisto/Maija Paloposki

LOIMAA Alastarolle on avattu hiukan erikoisempi joululiike. Pieni punainen puoti -nimeä kantava myymälä on nimittäin kunnostettu rikotusta parakista.
– Loimaan Urheiluautoilijat myi sitä aikanaan, mutta eihän se kaupaksi mennyt. Niinpä minä sitten ostin sen, Loimaan UA:n monitoiminainen Satu Kulmanen muistelee.
– Ajattelin, että mies voisi nikkaroida sen kuntoon. Hän ei varsinaisesti innostunut asiasta, mutta kunnosti kuitenkin.
Parakki oli alun perin vaaleansininen. Sellaisena se näytti emännän mielestä kumoon kaatuneelta Muumitalolta. Kun telaan vasaran jälkeen tartuttiin, uudeksi väriksi valikoitui jouluinen punainen.
Kulmasella ja hänen ystävällään Sanna Puistolla oli tarkoitus avata puoti joulun alla jo pari vuotta sitten, mutta korona siirteli avajaisia. Niinpä nyt riittää myytävää.
– Olemme valmistaneet kaikenlaista puotiin sopivaa jo monta vuotta, valjassepäksi aikanaan opiskellut Kulmanen naurahtaa.
Puodin hyllyille sommitellaan muun muassa nahka-, puu- ja metallitöitä, heijastimia, kuusenkoristeita sekä villatuotteita ja ompelutöitä.
Kulmasen kaasujalan historiasta ja myyntipisteen pienehköstä koosta johtuen puodin viereen pystytetään Loimaan UA:n teltta, jossa myydään glögiä ja torttuja. Lisäksi seuran grand old man Teuvo Kulmanen on lauantaina paikalla juttelemassa loimaalaisesta autourheilusta.
– Teltta mahdollistaa jouhevan asioinnin pienessä puodissa, Satu Kulmanen arvioi.
– Samalla Loimaan UA:n Team 600 kerää pesämunaa ensi vuodeksi Jokamiesluokan Liigan SM-kilpailuihin Pelloon.
Joulupuoti ja Loimaan UA:n teltta ovat auki kolmena iltana perjantaista sunnuntaihin 9.–11. joulukuuta kello 16–20. Tarkka osoite on Kaapelitie 1. Kaapelitielle pääsee Alastaron Teollisuustieltä melko läheltä Loimijoentietä ja Alastaron Vehnämyllyä.
– Olemme tehneet hienot opastekyltit. Niiden ja ulkotulien avulla löytää taatusti perille.