Kaupunginkirkon kattoa korjataan ensi vuonna

0
Seurakunnan eläköityvä työpäällikkö Ari Lindell sai vastata viimeisessä kirkkovaltuuston kokouksessaan etenkin Kaupunginkirkon kattohanketta koskeviin kysymyksiin. Veli Reunaselle kokous oli ainakin tällä haavaa viimeinen kirkkovaltuuston puheenjohtajana, sillä ensi vuonna alkavalla uudella toimikaudella puheenjohtajan paikka siirtyy toiselle ryhmälle. Reunanen jatkaa kuitenkin valtuutettuna.

LOIMAAN seurakunnan kirkkovaltuusto hyväksyi Kaupunginkirkon kattoa koskevat korjaussuunnitelmat. Samalla hyväksyessään budjetin valtuusto varasi katon korjaukseen 790 000 euroa ensi vuodelle.
Seurakunta ryhtyy korjauttamaan Kaupunginkirkon vesikatetta, koska kirkon keittiötilan katosta on vuotanut vettä sisälle jo usean vuoden ajan ja tilanne on ainoastaan pahentunut.
Kaupunginkirkko on valmistunut vuonna 1973, ja sen vesikattoa on peruskorjattu vuonna 1998.
Korjauksen myötä kirkon kattorakenteita yksinkertaistetaan. Toimisto-osan ja kirkkosalin välissä oleva välikatto yhdistetään yhdeksi katoksi, jolloin yksi pykällys jää pois ja vuotoriski pienenee. Materiaalina käytetään bitumikatetta.
Varsinaista kirkkosalin jyrkkää peltikattoa ei muuteta, vaan ainoastaan paikkamaalataan. Sakastiosan bitumikermikate uusitaan.
Remonttityöt pyritään käynnistämään ensi vuoden aikana. Sitä ennen hankkeeseen haetaan rakennusavustusta kirkkohallituksesta.
Tavoitteena on myös, että Kaupunginkirkko on toiminnassa remontin ajan.

Valtuutettu Jorma Rinne piti hyvänä sitä, että kattohanke saadaan vihdoin liikkeelle.
Kyse on mittavasta hankkeesta, ja Rinne kiinnitti huomiota siihen eroon, joka on suunnittelijan kustannusarvion (573 000 €) ja talousarvioon varattavan määrärahan (790 000 €) välillä.
Seurakunta oli varannut jo tälle vuodelle 200 000 euroa Kaupunginkirkon kattohanketta varten, ja Rinne tiedusteli, onko kyseinen raha jo käytetty.
Vastaaviin asioihin kiinnitti huomiota myös valtuutettu Tuula Hällfors-Laaksonen, joka kysyi muun muassa, onko budjettiin varattava summa merkitty varmuuden vuoksi korkeaksi.
Seurakunnan työpäällikkö Ari Lindell arvioi, että tälle vuodelle varatusta määrärahasta on käytetty maksimissaan 50 000 euroa hankkeen suunnitteluun.
Lindell sanoi, että ensi vuoden budjettiin varattavassa 790 000 euron määrärahassa on mukana vähän varmuuskerrointa. Hän muistutti myös kirkkohallitukselta haettavasta avustuksesta.
Kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Heikki Vainio sanoi, että investointi kannattaa mieluummin budjetoida ylä- kuin alakanttiin, koska kirkkohallitukselta haettavaa avustusta voidaan maksaa seurakunnan talousarvioon varatusta summasta eikä sen ylimenevältä osalta siinä tapauksessa, jos hankkeen kustannukset ylittävät budjetoidun.
Lindell arvioi seurakunnan taseesta löytyvän sen verran puskuria, ettei seurakunnan välttämättä tarvitse ottaa lainaa kattoremonttia varten.

Kattoremontin yhteydessä on tarkoitus asentaa myös aurinkopaneeleita Kaupunginkirkon katolle.
Jorma Rinne kehotti miettimään paneelien toteutusta. Hän arveli, että paneelien asentaminen katolle saattaa herättää keskustelua etenkin, jos ne näkyvät ulospäin.
Aurinkopaneelien paikka on vielä avoinna, mutta alustavana suunnitelmana on, että ne sijoitettaisiin toimistosiiven katolle.