Kiitos kirjeistä, lapset!

0

Terveiset täältä Korvatunturilta!

Joulupukki oli taas niin iloinen, kun sai Loimaalta mojovan paketin teidän lasten kirjeitä. Jätitte niitä silloin marraskuussa Loimaan Iloisessa joulunavauksessa siellä torilla postilaatikkoon ja niitä on ollut oikein kiva lukea.

Onpa hienoa, että siellä Loimaan seudulla joulumieliset aikuiset jaksavat järjestää yhteisiä joulutapahtumia! Niissä oli mukava vierailla ja tavata teitä kaikkia.

Kirjeitä on tullut myös ympäri maata kiertäneiden tonttujen kautta ja postin mukanakin sieltä Loimaan seudulta.

Kiitos oikein paljon, että Pukki sai kirjeissä niin paljon hyvän joulun toivotuksia. Ja niin moni kutsui rakkaaksi, siitäkin tykkäsin kovasti.

Muistattehan lapset kertoa kaikille läheisillenne, miten kovasti heistä pidätte. Rakkaaksi kutsuminen nimittäin varmasti ilostuttaa muitakin kuin Joulupukkia, kokeilkaa vaikka.

Ja muutenkin kuin jouluna.

Kirjeistä näkee, että toiveita on mietitty.

Mukana oli isoja ja pieniä toiveita puhelimista jättinalleihin. Nuket, askarteluvälineet, legot, pelit, pehmolelut pitävät vuodesta toiseen pintansa lahjalistoissa. Pukki muistelee, että taisivat monen lapsen isovanhemmat jo samoja leluja toivoa. Tai no ainakin vanhemmat sentään.

Ja hyvä, että muistatte talvivarusteetkin – muutamakin karvalakki ja talvitakkikin toiveista löytyi.

Onneksi Pukilla ja tontuilla on jo vuosisatojen kokemus kirjeiden lukemisesta ja onneksi te lapset muistatte, kuinka vanhoja olemme ja varmistatte, että pysymme maailman menossa ja lelujen kehityksessä mukana. Päätonttu ehti jo erästä kirjettä ihmetellä, että miten lapset nykyään hoitavat hampaitaan, kun tekareita toivovat. Sitten kun kirjettä yhdessä katsottiin, huomattiinkin sitten, että onhan siinä selvennetty viereen, että kyse on tekokynsistä sentään.

Harjatkaa kuitenkin hampaitannekin ahkerasti, lapset. Ja aikuiset kanssa.

Varmaan jo teille lapsille on kotonakin puhuttu, että kaikki lahjatoiveet eivät aina toteudu, sillä ahkerat tontutkaan eivät ehdi niin paljon esimerkiksi leluja valmistamaan, että pystyisimme pajassa ihan kaikki toiveet täyttämään.

Aina kun jouluaattona täältä Korvatuntuilta matkaan lähdemme toivomme kuitenkin, että lahjat tuovat iloa saajalleen ja että esimerkiksi lelut toisivat myös yhteistä iloa vaikka leikkihetkissä kavereiden kanssa.

Hienoa oli myös nähdä, että kirjeissä oli mukana muitakin kuin suomeksi kirjoitettuja terveisiä. Rebekalle esimerkiksi Hirvikoskelle terveisiä!

Toivotaan kaikki yhdessä kovasti, että myös viisivuotiaan Polinan toiveet toteutuvat – niiden toteuttamiseen tarvitsee nimittäin Joulupukkikin vähän apua.

Polina kertoi kirjeessään asuneensa Suomessa kahdeksan kuukautta, mutta toivoo pääsevänsä palaamaan kotiin. Se sijaitsee Ukrainassa. Hän toivoo isänsä takia, että sota loppuu pian, ja koko perhe pääsisi olemaan taas yhdessä.

Kiitos Polina myös piirroksestasi, jonka lähetit muistoksi itsestäsi Pukille. Se on oikein taitavasti väritetty. Tontut ovat Korvatunturille matkoiltaan palattuaan kertoneet, että samanlaisia Ukrainan lippuja on näkynyt monissa kodeissa ympäri Suomenmaan.

Sinua, perhettäsi ja kotimaatasi taidetaan muistaa monissa kodeissa, Polina.

Kirjeistä huomaa, että varhaiskasvatuksessa siellä päiväkodeissa, koulussa ja kodeissa on tehty paljon töitä (kiitos siitä heille), sillä niin moni lapsi on oppinut vaikeita kirjaimia ja osaa kirjoittaa jo sellaisiakin sanoja kuin Squishmallows ja Spiderman, ohoh.

Sekään ei haittaa, jos joku kirjain jää välillä välistä. Rakauttakin esimerkiksi toivottiin ja sitä toivon minäkin kaikille.

Kiitos teille lapsille ja oikein iloista joulua – ollaan kilttejä toisillemme!

terv. Joulupukki – ja Muori ja tontut kans!

P.S. Väiski-pupulle myös hyvää jouluaatolle osuvaa syntymäpäivää – olipa hienoa saada sinun puolestasi kirjoitettu kirje ja kuulla, että perheessäsi tykätään sinusta niin, että se halutaan pukillekin kertoa! Siitä Pukki tykkää, kun ajatellaan kavereita, olivat ne sitten karvaisia kamuja tai niitä ihmiskavereita.