KOPIT ”Piste joulumielen iin päälle”

0
Kirjailija Pirkko Jaakola muisteli lapsuuden jouluaan ja erästä kauppamatkaa jouluaaton Loimaan Lehdessä.

Pirkko Jaakolan joulupakina Loimaan Lehdessä on piste joulumielen iin päälle. Onko kenenkään mielessä käynyt, että niistä voisi koota kirjankin. Myös juhannuspakinat ovat hyviä, mutta erityisesti joulupakinoissa henkii omanlaisensa tunnelma, muistuttaen lukijoiden mieliin omia muistoja lapsuudesta.

Kiitos pakinoista

Onnea teuvo suominen (LL 29.12.)! Sinulla on hyvä asenne elämään. Kun saa tehdä sitä, mistä pitää, jaksaa. Loimaa ja Suomi olisi tarvinnut sinua todella paljon.

U-M Nummela

Suomen politiikkaa hallitsee pieni eliittiryhmä puoluejohtajineen ja puolue-eliitin voimin. Väitän, että näin ei toteudu paljon sanoissa ylistetty demokratia. Kyllä nykymeno on demokratian irvikuva. Harvojen valtaa. Miettikääpä vaan. Uskallan väittää, että päätökset olisivat huomattavasti järkevämpiä ja hyväksytympiä, mikäli kaikki 200 kansanedustajaa saisivat äänestää oman mielensä mukaan. Tämä ei tietenkään käy puoluejohtajille. He haluavat pitää koko puolueen äänimäärän harvoissa käsissä. Omista syistään. Mutta kansa on valinnut tietyt edustajat, jotka edustavat lähinnä heidän omia arvojaan.

Matti Ojala