Loimaan Laatuauto luopuu uusien Fordien myynnistä – toiminnot keskitetään yhteen toimipisteeseen

0
Yrittäjä Aapo Hakala muistelee, että Lamminkatu 39 -toimipisteen pienempi osa on rakennettu 1990-luvun alussa ja isompi laajennusosa vuosituhannen vaihteen tietämissä.

LOIMAAN Laatuauto lopettaa uusien Fordien myynnin alkuvuoden aikana.
Yrittäjä Aapo Hakala perustelee päätöstä sillä, että Ford on muuttamassa myyntirakenteitaan muutaman vuoden sisällä eikä Loimaan Laatuauton volyymillä ja myyntimäärillä uusien Fordien myynnin jatkaminen ole sen jälkeen enää järkevää.
Hän sanoo, että päätös tehtiin yhteisymmärryksessä Fordin kanssa.
Lopettamispäätöstä aikaisti Hakalan mukaan se, että autokaupan tilanne on ollut maailmalla hankala, mikä on ilmennyt etenkin uusien autojen saatavuusongelmina ja pitkinä toimitusaikoina.
– Toivottavasti tilanne paranee ensi vuoden aikana.
Hän arvioi, että uusien Fordien myynti päättyy heillä viimeistään maaliskuun loppuun mennessä ensi vuonna.
Samalla Loimaan Laatuautolta päättyy Fordin virallinen merkkihuolto. Hakala muistuttaa, että Laatuauto pystyy jatkossakin yhä tilaamaan Fordin osia ja samat tutut huoltoasentajat jatkavat, joten Ford-osaaminen ei heiltä hetkessä katoa, vaikka virallinen merkkihuolto päättyykin.

Päätös uusien Fordien myynnin lopettamisesta tarkoittaa samalla sitä, että Loimaan Laatuauto luopuu Lamminkatu 39 -toimipisteestä ja siirtää kaikki palvelut yhteen toimipisteeseen, Lamminkatu 7:ään.
Hakala sanoo tämän tehostavan yrityksen toimintaa, kun kahden toimipisteen kustannuksista siirrytään yhden toimipisteen kustannuksiin.
Hän kertoo, että Lamminkatu 39 -toimipisteestä on jo alustavasti kyselty ja siitä on neuvoteltu. Vaihtoehtoina ovat kiinteistön vuokraaminen tai myyminen.
Hakala muistelee, kuinka Loimaan Laatuauto osti Lamminkatu 39 -toimipisteen Mellilän Autolta vuoden 2007 tienoilla. Hän sanoo, että kaupan mukana Loimaan Laatuauto sai uusien Fordien ja Skodien myynnin.

Loimaan Laatuautolla jatkuu Lamminkatu 7:ssä uusien Nissanien ja Skodien sekä vaihtoautojen myynti.
– Korjaustoiminnot keskitettiin Lamminkatu 7:ään jo kesällä, Hakala kertoo.

Lamminkatu 39 -toimipiste joko myydään tai vuokrataan.