Nihkeä esitys toi Bisonsille sarjapisteet

0

Kuten otsikosta voitanee päätellä, ei perjantainen Loimaa Bisonsin ja Oulu Basketballin kohtaaminen noussut klassikoiden joukkoon Miesten 1. divisioona A:ssa. Molempien joukkueiden pelin takerrellessa ei peli aina ollut kauneimman näköistä. Tärkeimmät – eli sarjapisteet jäivät kuitenkin Loimaalle lopulta lukemin 79–75.

Koko ensimmäinen puolikas oli molemmilta joukkueilta hyvinkin vaatimattoman oloista koripalloa. Bisonsin tehdessä jaksokohtaisesti pisteitä 10 ja 19 ja Oulun vastaavien lukemien ollessa 18 ja 21 voidaan ensimmäistä puolikasta pitää varsin vähäkorisena vääntönä. Bisonsin peliä leimasi tehottomuuden puute. Vaikka hyökkäys jauhoikin varsin hyviä heittopaikkoja ranskalais-takamiehen, Louis Rucklinin (21p/6s) johdolla, ei kotijoukkue yksinkertaisesti naulannut heittojaan.

Lennokkuudella ei toki ollut vierasjoukkue Oulu Basketballin kaukoheittopeliäkään pilattu, nimittäin vierailijoiden koko ottelun kolmen pisteen heittojen onnistumisprosentti jäi vain 11:n tuntumaan Bisonsin vastaavan lukeman ollessa edes jokseenkin mukiinmenevä 29. Bisonsin hyökkäys sai toisella puolikkaalla paremmin juonen päästä kiinni, ja heitot alkoivat putoamaan myös kaaren takaa.

Joukkueen sytyttäjänä voidaan pitää parhaana palkittua Loimaan Korikonkareiden omaa kasvattia Eemeli Holloa (11p/2l). Hollon henkilökohtainen muutaman peräkkäisen onnistumisen putki kolmannella jaksolla sytytti niin kotijoukkueen pelaajat kuin Loimaan liikuntahallin kotiyleisönkin. Koko kolmannen jakson Bisons vei nimiinsä peräti 28–8 ja nykäisi eroa oululaisiin.

Viimeinen jakso ei tarjonnut erityistä syytä sykkeen nousemiselle, lukuun ottamatta viimeistä minuuttia. Näytti jo siltä, että Bisons marssii turvalliseen kotivoittoon, kun oululaiset laittoivat vielä kirivaihteen silmään. Bisons-kapteeni Vesa Heinonen kuitenkin naulasi Bisonsin voiton vapaaheittoviivalta.

Bisonsin seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 18.12, kun Loimaalle saapuu vierailemaan perinteikäs Äänekosken Huima. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 15. Kovista loukkaantumishuolista kärsinyt Biisonilauma siirtyy tämän jälkeen noin kolmen viikon mittaiselle tauolle jatkaen otteluitaan vasta vuodenvaihteen jälkeen.