PÄÄKIRJOITUS Nuorisovaltuusto muiden rinnalle

0
LL Arkisto

Loimaan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Sanna Lahtinen puhui valtuustossa talousarviokäsittelyn aluksi (LL 15.12.). Hänen mielestään Nuvalle on suunnattu budjetissa riittävästi varoja ja hän antoi myös kummivaltuutetuille kiitosta aktiivisuudesta ja tuesta. Toisaalta kulunut vuosi on hänen mielestään ollut nuvalaisille haasteellinen, koska työtä ohjaavista työntekijöistä on ollut pula.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tarja Mäki-Punto-Ristanen (kok) kiitti ja toivoi Nuvan edustajan tai edustajien jatkossakin pitävän ryhmäpuheenvuoron valtuustossa kuten valtuustoryhmätkin pitävät.

Nuorisovaltuustolla on alkuvuodesta 2021 asti ollut läsnäolo- ja puheoikeus Loimaan kaupunginvaltuustossa. Myös Ypäjällä ja Oripäässä näin on, tosin Oripäässä valtuusto kulkee nimellä Nuorten vaikuttajaryhmä.

Väylät ovat olemassa, mutta omien kantojen esiin tuomiseen on kaikkien meidän nuoria hyvä kannustaa.

On mielenkiintoista kuulla, miltä seutu ja esimerkiksi päätettävät asiat nuorten silmin näyttävät, joten rohkeasti vaan siitä kertomaan, nuvalaiset.

Omin silmin nähtyä ja ajateltuahan valtuustoryhmätkin ja valtuutetutkin puheenvuoroissaan tuovat esiin. Ei se sen kummempaa ole.

Jo nuorten läsnäolo on toivottavaa ja tarpeen valtuustossa. Meitä aikuisia kun pitää joskus, tai no, aika useinkin muistuttaa siitä, että on olemassa muitakin näkökulmia kuin omamme.