PÄÄKIRJOITUS Sunnuntaina nähdään

0
Kuva: LL Arkisto/TS Lauri Rotko

Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisen uudistus astuu voimaan 1. tammikuuta.

Alkuvaiheessa palveluita haetaan ja varataan sieltä, mistä ennenkin, joten kenenkään meistä ei tarvitse tehdä mitään erityistä – ne palvelut, joissa olemme tähänkin asti olleet asiakkaina, jatkuvat, vaikka niitä järjestääkin hyvinvointialue eikä oma kunta tai sairaanhoitopiiri kuten tähän asti (LL 22.12.).

Kukaan ei siis putoa pois palveluista uudistuksen vuoksi, eikä niihin tarvitse sen takia esimerkiksi rekisteröityä uudelleen.

Apua pitää kysyä ja hakea 1. tammikuuta ihan niissä samoissa asioissa kuin sitä olisi hakenut 31. joulukuutakin. Samoista numeroista, samoista osoitteista, samoilta ihmisiltä.

Sitä varten sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut ovat. Apua varten.

On ymmärrettävää, että esimerkiksi Varsinais-Suomen hyvinvointialueella (Varha) toivotaan, etteivät alueen asukkaat ryhdy soittelemaan ja kysymään lisätietoa hyvinvointialueesta ja varmistelemaan omien palveluiden jatkumista.

Monilla suomalaisilla on uudistuksesta ja hyvinvointialueista kysyttävää, mutta kukaan meistä ei halua, että apua heti ja nyt tarvitsevat juuttuvat ruuhkiin.

P.S. Lauantain Loimaan Lehdessä Varhan loimaalainen asiakkuusjohtaja Pasi Oksanen kertoo, mitä uudistuksen rakentajat ovat itseltään kysyneet yhä uudelleen ja uudelleen.