Taiteen kannustusapuraha tanssija Sini Lindholmille

0
Sekä ilma-akrobatiassa että tankotanssissa yhdistyvät ilmaisu ja venyvyys. – Rakastan kumpaakin lajia yhtä paljon, mutta tällä hetkellä tankotanssi on ykkösenä, Sini Lindholm kertoo. Kuva: Antti Ranki

LOIMAA Tanssitaiteilija Sini Lindholm sai tänä vuonna taiteen kannustusapurahan, jonka Loimaan sivistyslautakunta jakaa vuosittain. Monille loimaalaisille Lindholm on tuttu tankotanssin ja ilma-akrobatian parista, sillä hän pyörittää tanssistudioita Loimaalla ja Forssassa.

Apurahan myöntämisen ja haastattelun aikaan Lindholm oli matkoilla Thaimaassa, missä hän osallistui viiden päivän tankotanssileirille.

– Olen aloittanut tanssin itse ihan pienenä baletista ja ensikosketuksen tankotanssiin sain muistaakseni 2010, Lindholm kertaa.

Siinä missä Lindholm on ollut tuomassa tankotanssin ja ilma-akrobatian Saviseudulle, on tanssi vienyt Lindholmia ympäri maailmaa. Hän opiskeli Yhdysvalloissa esittävän taiteen kandidaatiksi The American College and Concervatory of Performing Arts:ista, missä hän luki pääaineenaan näyttelemistä ja sivuaineena stuntteja ja valmistui keväällä 2020.

Ammatillisen otteen tankotanssiin hän kertoo saaneensa välivuotensa aikana, kun hänet valittiin vuodeksi oppisopimuskoulutukseen maailman suurimpaan tankotanssi- ja ilma-akrobatiastudioon Body and Poleen New Yorkissa.

– Jenkeistä sain erilaisia tyylisuuntia ja inspiraatiota tankotanssiin sekä teknisen pohjan taiteeseeni. Monet siellä oppimani asiat ovat rantautuneet Suomeen vasta ihan hiljattain, Lindholm muistelee opiskeluaikaansa lämmöllä.

Nykyään tanssi ja tapahtumatuotanto kulkevat käsi kädessä hänen elämässään, sillä palkkatyöt tapahtumatuotannon parissa mahdollistavat keskittymisen omaan harjoitteluun ja kehitykseen.

– Työt tuovat rytmiä ja varmuutta. Ehdin pitkästä aikaa treenata vain itselleni.

Kannustusapurahaa ei voi hakea, mutta sen myöntävä sivistyslautakunta ottaa vastaan ehdotuksia. Lindholm kertoo olleensa häkeltynyt saamastaan huomionosoituksesta viestin saatuaan.

– Iso kädenpuristus Loimaalle siitä, että tankotanssi sai tällaisen tunnustuksen, vaikka kyseessä on vielä kuitenkin marginaalilaji. Tankotanssin maailmanmestaruuskisat järjestetään ensi vuonna Suomessa, joten alan näkyvyys ja tunnettuus tulee varmasti kasvamaan tulevaisuudessa.

Lindholmin haaveena on ollut tehdä yhteistyötä erilaisten nuorisotahojen kanssa mahdollistaakseen tankotanssi- ja ilma-akrobatiatunteja lapsille ja nuorille, joilla ei välttämättä ole resursseja ja mahdollisuuksia harrastemaksuihin. 700 euron apuraha vie hänet lähemmäs haaveen toteuttamista.

Lindholm toivoo näkevänsä tulevaisuudessa tanssitunneilla myös miehiä.

– Venyvyystunneilla on jo mukana pari miestä. Ehkäpä joskus voitaisiin saada kasaan miesten oma ryhmä.