Turpaan tuli, mutta ei ilman taistelua

0

Hurrikaani- Loimaa – Valepa Sastamala 0-3 (24-26,16-25,24-26)

 

Hurrikaani- Loimaan onnistui haastamaan kahden erän verran hallitsevaa Suomen Mestaria Valepa Sastamalaa. Kotitappio harmittaa, sillä Hurrikaanilla oli ensimmäisessä ja kolmannessa erässä mahdollisuudet erävoittoon, mutta lopulta kokemus ratkaisi tiukat erät vieraille.

Kotijoukkue starttasi otteluun alla kaksi katkeraa tappiota ennalta heikommille joukkueille (Kyyjärvi ja TUTO Volley). Näissä molemmissa peleissä loimaalaiset taipuivat tappioon viiden erän taistelun jälkeen. Siihen nähden lähtökohdat illan otteluun eivät olleet kaikista parhaimmat, mutta joukkue oli osannut käsitellä kahden ottelun tappioputken oikealla tavalla. Se aloitti miehekkäästi ja haastoi tosissaan Valepaa. Tilanne ei ollut helppo, koska kaikki tiesivät, että yhtään ilmaista pistettä vieraat eivät lahjoita.

Ottelusta jäi jossiteltavaa kotijoukkueen kannalta paljon. Se johti avauserää vielä 21-17 ja kolmannessa erässä se nousi peräti 0-8- tappiotilanteesta johtoon, mutta molemmilla kerroilla Valepa tuli rinnalle ja lopulta ohi. Näissä tilanteissa kotijoukkueen kokemattomuus paistoi läpi. – Ekan erän alku oli meiltä vaatimaton, mutta pikkuhiljaa saatiin kone käyntiin, Urpo Sivula summasi. Sivula jakoi Hurrikaanille kiitosta siitä, että se laittoi heidät tiukoille kahdessa erässä. – Ei me välttämättä huonosti pelattu, vaan kaveri taisteli hyvin, maajoukkuehakkuri myönsi rehdisti.

Isäntien peli oli pitkälti jälleen kerran hakkuri Kristers Dardzansin varassa. Mies sai tällä kertaa 42 passia, joista latvialainen hyökkäsi 16 pistettä. Kaikkiaan Dardzansille merkattiin 20 pistettä. Vaikka ilta ei miehelle ollut totutun tehokas, isoin syy tähän löytyi Valepan torjuntapelaamisesta. Valepa oli opiskellut tarkkaan Santeri Välimaan passityöskentelyä, ja osasi muodostaa fyysisen ja ulottuvan torjunnan latvialaisen eteen. – Pelattiin kaikkiaan aika hyvä peli. Osoitettiin, että osaamme pelata, Dardzans kommentoi.

Vaikka Hurrikaanin pelaaminen ei erien lopuilla ollutkaan tarpeeksi tehokasta, näistä tilanteista joukkue oppii kokemuksen karttuessa. – On aivan eri asia pelata jatkopalloja, kun alla on muutama tuhat liigapeliä, kuin muutama sata, Heino huomautti. Mikko Esko ja Sivula osoittivat, että yhteispeli on edelleen maailmanluokkaa. Molempien pelaajien otteet vain paranivat, mitä tiukemmalle tilanne muodostui.

Alkavalla viikolla Hurrikaani kohtaa perjantaina kotipelissä Akaa Volleyn. Perjantain peliin se lähtee nyt kolmen pelin tappioputkessa, mutta tappioiden takana on ollut myös paljon positiivista. – Ottelun lopputulos oli tänään ainoa huono asia. Teimme paljon asioita oikein, Heino kertasi. Päävalmentaja heitti myös lehdistötilaisuuden loppuun mystisen vastauksen kysymykseen, koska Aleksi Muukkonen on pelikunnossa. – Tulkaa perjantaina katsomaan, joko mies on pelikunnossa.

 

Valtteri Arra