PÄÄKIRJOITUS Sydämen asialla

0
Valtiopäiväneuvos Olavi Ala-Nissilä sai onnitteluhalauksen Keskustan puheenjohtajalta Annika Saarikolta Sarassa.

Olavi Ala-Nissilästä leivottiin virallisesti valtiopäiväneuvos sunnuntaina Sarassa (LL 24.1.). Keskustan eduskuntaryhmän hakema arvonimi on harvinainen, sillä on kaikkiaan ollut nyt haltijoita sen noin 30-vuotisen historian aikana vain 26. Asiamiehenä hankkeessa oli loimaalainen opetusneuvos Heikki Vainio.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko totesi, että tuoreella neuvoksella on yhteiskunnallisella urallaan ollut niin paljon töitä ja toimia, että pelkästään niiden luettelemisella voisi täyttää juhlapuheen pitämiseen varatun ajan.

55 vuoden ajalle mahtuukin luottamustoimia ja ajettuja hankkeita, ja niitä monipuolisesti ja jopa humoristisestikin lueteltiin juhlassa.

Yhtään väheksymättä valtiopäiväneuvoksen juhlaa, voisi kaikille suositella vastaavien juhlien pitämistä kotioloissa, kaverien kesken ja vaikka töissä.

Jokainen ansaitsee kuulla merkityksestään muille ja onnistumisistaan.

Jokaiselle voi suositella sitäkin, että katsoo välillä taaksepäin ja tekee ”tilintarkastuksen”: mitä kaikkea on saanut aikaan, mikä on mennyt eteenpäin.

Paljon löytyy varmasti.

Jos on tullut tehtyä vain yksi lenkki, aina voi tehdä toisen ja yksikin on enemmän kuin nolla. Jos sanoi jotain ystävällistä vain kerran viime vuonna, voi tänä vuonna kasvattaa ystävällisyyttään vaikka kaksinkertaiseksi – tai kolminkertaiseksi.

Asioita, joiden puolesta toimia, riittää – joko sinulla on sydämen asia?