Alastarolle tärkeä voitto Futsal-Liigassa

0
Jani Luoma ja Tuomas Happonen juhlimassa maalia hyppyhalilla. Kuvassa myös Aake Alisaari (vas.) ja Teemu Virtanen. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheiijat nappasi lauantaina Futsal-Liigassa todella tärkeän voiton, kun se päihitti Varsinais-Suomen paikallisottelussa Turun Pallokerhon vieraissa maalilukemin 2-3. Täydet kolme sarjapistettä nosti AU:n pois karsijan paikalta, ja sysäsi juurikin TPK:n tuolle kuumottavalle sijalle.

Ottelu alkoi todella tarkkaillen ja ensiminuutit AU lähinnä haisteli, mikä on isäntäjoukkueen päivän vire. TPK näytti omalta tutulta itseltään, joten oli aika iskeä pelin 5. minuutilla. Jani Luoma tarjoili kulmapotkun Tuomas Happoselle, joka otti pallon haltuun ja ampui voimalla alapesään pienen sivuttaisliikkeen jälkeen. Laukaus oli täydellisen korkuinen, eli noin puoli metriä korkea. Tällaista kutia on hyvin vaikea torjua, koska se menee maalivahdin jalan yli perinteisessä torjunta-asennossa.

Luoma tuplasi AU:n johdon vielä ensimmäisen kympin aikana. Kapteeni Happonen ampui kaukaa korkean kudin, jonka TPK:n maalivahti sanalla sanoen tumpeloi Luomalle. Tämä ei kassarin lahjasta kieltäytynyt, vaan viimeisteli hallitusti liruttaen pallon maaliviivan yli. Tauolle siirryttiin vierailijoiden kahden maalin johtoasemassa. TPK:n hyvät maalipaikat olivat vähissä ja AU:n maalivahti Viljami Järvinen torjui yksittäiset laukaukset varmuudella.

AU tiesi, että mikäli se tekee vielä yhden maalin, niin TPK todennäköisesti ottaa käyttöönsä ”lentävän” maalivahdin. Sen käyttämisessä turkulaisryhmä on sarjan parhaimmistoa. Joukkue on kirinyt sillä tavalla onnistuneesti useammassa pelissä. Skenaario toteutui, kun Juuso Loponen iski maalin ennen viimeiselle kympille siirtymistä. Hän pääsi viimeistelemään voimalla Riku Tammisen ja Aleksi Pekosen väkevän esityön jälkeen. TPK otti lentävän käyttöön lähes heti.

Turkulaisten kiri starttasi 34. minuutilla, kun joukkue iski peräti kaksi maalia samaan minuuttiin. Ensimmäinen tuli hyvän ylivoimakuvion päätteeksi ja toinen käsivirheestä seuranneesta rangaistuspotkusta, tai tarkemmin sanottuna rangaistuspotkun riparista. Käsivirhe syntyi epäonnekkaasti, kun Tuomas Happonen liukui voimalla puolustamaan maalin edustaa. Päävalmentaja Sami Happonen reagoi takaiskuihin ottamalla välittömästi aikalisän, mikä rauhoitti tilanteen.

Alastaro kesti lopun paineen taistellen, kun koko joukkue pelasi uhrautuvaisesti ja suurella sydämellä. AU sai kertaalleen pallon jopa itse maaliin, mutta tässäkin tilanteessa oli käsivirhe. TPK ei saanut peliä millään tasoihin ja loppusummerin kajahdettua ilmoille, repesi AU:n vaihtopenkki valtaisaan ilakointiin. Panokset olivat tapissa ja AU pystyi vastaamaan huutoon. Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin maalivahti Järvinen.