AU taipui tappioon Valkeakoskella

0
Ilari Mettälä (keskellä) sai pelaajauransa ensimmäisen punaisen kortin. (Arkistokuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijoiden vuosi 2023 alkoi tappiolla, kun Mad Max oli jälleen Alastaroa vahvempi joukkue. Ottelu Valkeakoskella meni kotijoukkueen nimiin maalilukemin 4-1. Mad Max haki juuri ennen joulua pisteet myös Loimaalta, tuolloin lukemin 1-2.

Loppiaisena käyty AU:n vierasottelu noudatti melko tyypillistä kaavaa. Ensimmäisellä jaksolla Alastaro oli tilanteen herrana, mutta toisella jaksolla peli lässähti. Tauolle siirryttiin AU:n johdossa, kun Teemu Virtanen jysäytti pallon vasurillaan yläkulmaan ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla. Komea maali oli hyvä päätös Alastaron onnistuneelle jaksolle. Peli oli kontrollissa ja maalipaikkoja saatiin kyseisen tilanteen lisäksi luotua muutama. Aleksi Pekonen oli yksi vierailijoiden epäonnensotureista, kun hänen laukauksensa pysäytti kertaalleen sekä maalin tolppa että ristikko.

Toisella jaksolla AU päästi valitettavan varhain ja valitettavan helposti Mad Maxin tasoihin. Palloa kaiveltiin jo kolmannella minuutilla omasta verkosta, ja kotijoukkue sai tästä hurmosta aikaiseksi ja otteen päälle. Koko jakso meni melko selvästi koskilaisten nimiin ja he lisäsivät johtoaan tasaisesti aina neljään maaliin asti.

Neljännen maalin alakulon kruunasi se, että AU:n Ilari Mettälä sai tilanteen taustalla tapahtuneesta vahinkotörmäyksestä toisen keltaisen korttinsa, mikä tarkoitti ulosajoa punaisella kortilla. Tuomarin ei ollut mikään pakko nostaa tilanteesta korttia, etenkin kun Mad Max sai tilanteesta maalin, mutta näin pillipiipari sai otettua roolia ja oman tähtihetkensä. Mettälä rikkoi pelissä tasan kaksi kertaa ja kummastakin kortti viuhui. Tuloksena pelaajauransa ensimmäinen ulosajo. Näin ollen hän on pelikiellossa ensi viikolopun Varsinais-Suomen derbyn, jossa AU kohtaa huipputärkeässä vierasottelussa Turun Pallokerhon.

Alastaro yritti Valkeakoskella vielä kaventaa peliä ilman maalivahtia, mutta laukaukset viuhuivat yli maalin ja hiekka valui tiimalasista loppuun. Viikonlopun ainoa positiivinen anti oli se, että myös pahimmat kilpakumppanit saivat maistaa tappion karvasta kalkkia. Nyt tarvitaan kuitenkin pikaisella aikataululla jotain muuta juhlittavaa kuin päävastustajien tappiot.