Bisons voittoon vaiherikkaassa ottelussa

0

Koripallon Miesten 1. divisioona A jatkui Bisons Loimaan osalta sunnuntaina, kun Loimaan liikuntahallille saapui vierailemaan juniorimaajoukkuepelaajia vilisevä helsinkiläinen HBA-Märsky. Vauhdikas, vaiherikas ja yleisöön menevä ottelu kesti kaikkine käänteineen reilut kaksi tuntia, Bisonsin ollessa lopulta parempi lukemin 98-87.

 

Edellisenä viikonloppuna kärsityn tappion jälkeen oli Bisonsilla kasvojen pesun paikka. Vaikka Jyväskylässä tappio kärsittiinkin pienimmällä mahdollisella erolla ja vasta jatkoajan jälkeen, oli ennen kaikkea peli-ilmeessä rutkasti parannettavaa. Tähän oli kiinnitetty myös harjoituksissa huomiota ja ottelun alkupuolella Bisonsin pelihuumori olikin varsin hyvin kohdillaan. Muun muassa Eemeli Hollo (14p/3l) osui kaaren takaa kahteen otteeseen siivittäen Bisonsin jo reilun kymmenen pisteen karkumatkalle.

 

Ensimmäiseen puoliaikaan mahtui vanhan sanonnan mukaisesti lukuisia ”runeja” suuntaan ja toiseen. HBA kiristi ruuviaan ja tuli parhaimmillaan viiden pisteen päähän. Bisons kuitenkin nykäisi Hollon ja Bisonsin parhaana palkitun Louis Rucklinin (19p/12s) johdolla taukojohdokseen 14 pistettä.

 

Toisella puolikkaalla meinasi ottelun intensiteetti ja vauhti karata molemmilta joukkueilta välillä hieman liiankin suureksi. Bisons-kapteeni Vesa Heinonen passitettiin ennenaikaisesti suihkuun kahden epäurheilijamaisen virheen seurauksena. Tämän lisäksi Bisons nappasi vielä kaksi teknistä virhettä sopimattomasta kielenkäytöstä. Liikuntahallille saapunut yleisö saikin toisella puoliajalla muutamaan otteeseen odotella videotarkastuksien tuloksia joukkueiden otteiden karatessa hieman turhankin koviksi.

 

Kaiken tämän lomassa HBA nosti itsensä takaisin otteluun. Parhaimmillaan neljännen jakson alussa pisteen johtoon noussut vierasjoukkue sortui kuitenkin liian moneen pallonmenetykseen muun muassa jo edellä mainitun Rucklinin, sekä peräti viisi riistoa napanneen Ali Aholan (15p/5r) paineistaessa nuoria takapelaajia. Lopun alkua ottelulle tarjosi Ahola onnistumisellaan kaaren takaa, josta HBA ei enää toipunut.

 

Bisons jatkaa kohti kevättä pelaten seuraavan kerran tulevana viikonloppuna. Tuolloin joukkue matkustaa Äänekoskelle Kipinä Basketin vieraaksi. Liikuntahallilla Biisonilauman voi seuraavan kerran nähdä sunnuntaina 12.2. kun vastaan asettuu Kouvolan Kouvojen akatemiajoukkue.