Hurrikaani Loimaa siirtyy Olli Kuoksan komentoon

0
Perjantaina Olli Kuoksan suojatit kohtaavat Akaan Oripään liikuntahallissa Kuva: LL arkisto / Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani Loimaa ja Olli Kuoksa ovat solmineet ensi keväästä alkaen kolmen vuoden päävalmentajasopimuksen. Sopimus sisältää sen lisäksi myös option kahdesta seuraavasta kaudesta.

Kuoksa tunnetaan tulisieluisena ja pelaajaläheisenä valmentajana, joka profiloitui oululaisen lentopallon sanansaattajana. Mies valmensi yhteensä 13 kautta Oulussa Lentopalloseura Ettaa, jonka jälkeen tie vei täksi kaudeksi Turkuun TUTO Volleyn peräsimeen.
– Loppujen lopuksi päätös siirtyä Loimaalle ei ollut vaikea, kesti viisi minuuttia tehdä päätös, suorasanainen Kuoksa paljastaa. Kuoksa on rakentanut valmentajauraa tarkasti jo pitkän aikaa.

– Tiesin tarkalleen valmennuskuviot, kun lähdin vuosi sitten Oulusta Turkuun. Kyllä minulla tiettyjä ajatuksia oli Hurrikaanista, kun tein sopimuksen Turkuun, mies myöntää. Kuoksan valmennustaidot on tiedostettu myös Lentopalloliitossa, sillä Kuoksa oli loppusuoralla kilpailussa miesten maajoukkueen päävalmentajan pestistä, mutta vielä ei ollut Kuoksan aika, vaan liitto teki jatkosopimuksen Joel Banksin kanssa.
41-vuotiaalla ammattivalmentajalla on iso halu voittaa.

– Haluan, että seuran slogan ”Team with the Feeling”- otetaan jälleen käyttöön ja pelaajat pelaavat logolle ja joukkueelle. Tahdon, että jokainen pelaaja tuntee olonsa joukkueessa hyväksi, vain tällä tavalla saadaan kaikista pelaajista ulos koko potentiaali, Kuoksa tietää.
Kuoksalla on kokemusta ihmisjohtamisesta, joten mies tietää, mistä puhuu.
– Olen tehnyt töitä erityislasten kanssa, ja ne ongelmat olivat ihan eri luokkaa. Se oli kova koulu itsellenikin.
Vaikka sopimus Hurrikaanin kanssa syntyi nopeasti, mies ei suinkaan hyppää tuntemattoman laivan ruoriin.

– Olen seurannut pitkään loimaalaista lentopalloa, vierasjoukkueen silmin tosin. Hurrikaani on Suomessa huippuseura, jossa on mahdollisuus huippu-urheilulle. Organisaatio ja taustat ovat kunnossa ja sen lisäksi lentopallo merkitsee loimaalaisille paljon. Haluan olla osa sitä yhteisöä, Kuoksa laskettelee perusteluja.

Syntynyt valmentajasopimus miellytti myös seuran puheenjohtajan Harri Syväsalmen mieltä.
– Ollaan totta kai iloisia, että saadaan kokenut valmentaja, jolla on positiivisia näyttöjä nuorten pelaajien kehittämisestä.

Syväsalmen mukaan kolmivuotisen sopimuskauden aikana on realistista odottaa, että seura palaa mitalikantaan ja pääsee taistelemaan Suomen mestaruudesta.
– Pakko tässä vaiheessa myös kiittää Jani Niskakangasta, joka vie kauden loppuun ja ennen kaikkea, otti joukkueen vetovastuun loppukaudeksi. Niskakankaan johdolla joukkueen peli-ilme on muuttunut ja tulokset positiivisia, puheenjohtaja kiittelee.

Hurrikaani jatkaa Jani Niskakankaan komennossa kauden loppuun saakka ja Kuoksa valmentaa TUTO Volleyta kohti pudotuspelejä. Vaikka miehellä on nyt taskussa sopimus Loimaalle, haluaa Kuoksa keskittyä loppukauden osalta vain ja ainoastaan TUTOn tekemisiin. Julkistettu sopimus tuo joukkueiden keskinäisiin runkosarjan kohtaamisiin aivan uudenlaista sähköä. Ja ensimmäisen kerran joukkueet kohtaavat Loimaalla jo tulevana lauantaina.