Hurrikaanille kauden ensimmäinen puhdas voitto

0

Vantaa Ducks – Hurrikaani- Loimaa 0-3 (21-25,22-25,20-25)

Tämän kauden lentopallon Mestaruusliigaa ehdittiin pelaamaan Hurrikaanin osalta 19 ottelukierrosta, ennen kuin loimaalaiset nappasivat 3-0- voiton. Ja voitto irtosi Vantaa Ducksin vieraana lauantai- iltana. – Meiltä tänään jokaisella osa- alueelta vahvaa pelaamista. Joukkue oli osannut käsitellä keskiviikkoisen vierastappion hienosti, Jani Niskakangas summasi. Niskakangas oli laittanut avaukseen Atro Bergin, joka kiitti avautuneesta näyttöpaikasta hyökkäämällä seitsemän pistettä. – Hyvältähän pelaaminen tuntui, vaikka alku olikin hiukan vaikea, Berg kommentoi. Bergin mukaan Niskakankaan tulon jälkeen joukkueen keskihyökkäystä on muutettu, mikä miehen sanojen mukaan sopii hänelle paremmin. – Oltiin tänään hyviä, ei hölmöilty ja uskallettiin pelata, eikä pelätty virheitä, Berg paljasti.

Kolmen erän ottelussa kävi selväksi, että Hurrikaanin peli- ilme ja asenne oli alusta saakka kunnossa. Vaikka joukkueelle on ollut avauserät vaikeita, nyt joukkue oli henkisesti valmiina ensimmäisestä pallosta alkaen. Isoimmat erot kotijoukkueeseen tuli jatkopallopelaamisessa, jossa Santeri Välimaan onnistui hienosti. – Santeri jakoi passia tasaisesti, pitäen keskihyökkäysuhan koko ajan päällä. Ducksia vastaan on onnistuttava puolustamaan hyvin, ja tänään oltiin silläkin osa- alueella parempia kuin kaveri, päävalmentaja myhäili.

Yleensä Hurrikaanin odotetaan voittavan Ducksin kaltaiset joukkueet menne tullen, mutta lauantainen vierasvoitto oli joukkueelle silti iso ja merkityksellinen. Nuori ja kokematon joukkue on koko kauden ollut tähän saakka turbulenssissa, mihin on vaikuttanut loukkaantumiset ja valmentajan vaihto. Nyt näytti siltä, että joukkue on löytänyt sille oikean pelitavan. Edelleenkään Hurrikaani ei voita lyönti- tai hyökkäyskilpailussa kovinkaan montaa joukkuetta, mutta kun se puolustaa tiiviisti ja käyttää malttia hyökkäyksissä, mahdollisuudet ovat mihin vain.

Vantaalla Hurrikaanin tehokkain oli jälleen hakkuri Aleksi Muukkonen 15 pisteellä, mutta sen lisäksi keskipelaajat Berg (9pist.) ja Mikko Suomalainen (8pist.) säestivät taustalla hyvin.

Hurrikaani pääsee alkavalla viikolla vihdoin harjoittelemaan rauhassa, sillä sen seuraava peli on vasta ensi lauantaina Perungan Poikia vastaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Sodankylässä, jota innoissaan odottaa paikallisen Tähti- Volleyn kasvatti Berg. – Kiva päästä pelaamaan kotikylään Mestaruusliigaa. Ja sen lupaan, että nähdään hienoja revontulia, mies lataa.

 

Valtteri Arra