Hurrikaanille kotivoitto Jani Niskakankaan kotidebyytissä

0

Hurrikaani- Loimaa – Raision Loimu 3-1 (21-25,25-19,25-22,25-23)

 

Hurrikaani- Loimaan ja Raision Loimun paikallisväännön isoin mielenkiinto oli kotijoukkueen vaihtopenkillä. Joulun aikana päävalmentajavaihdoksen tehnyt Hurrikaani asteli kotiyleisön eteen ensimmäistä kertaa Jani Niskakangas päävalmentajanaan. Vielä ensimmäisessä erässä ei ollut havaittavissa, että valmentajavaihdos olisi muuttanut juuri mitään isäntien pelissä, mutta toisesta erästä alkaen positiivisia signaaleja alkoi näkyä. Avauserän jälkeen Niskakangas vaihtoi Miro Leinosen tilalle joukkueen ikänestorin Mikko Suomalaisen, jonka johdolla kotijoukkue sai ryhtiä ja asennetta lisää. Jo toiseen erään Suomalainen saalisti neljä torjuntapistettä ja kaikkiaan miehelle merkattiin kuusi torjuntaa. – Tänään oli itsellä hiukan pidempi lämmittely, kun pääsi kentälle vasta toisessa erässä, keskipelaaja nauroi. Suomalaisesta muodostui lopulta iso painajainen Loimulle, sillä yli kaksimetrinen Suomalainen pelasi torjuntapelissä rauhallisesti, ja sijoittui oikein. Kaikkiaan ottelun parhaalle pelaajalle kirjattiin kuusi torjuntapistettä, jolla miehen koko kauden torjuntasaldo on 55, sivuten omaa runkosarjan ennätystä.

Hurrikaani osoitti paikallisottelussa, että sillä on asennetta ja luonnetta. Vaikka Loimu laittoi isännät paikoitellen ahtaalle, kotijoukkue nousi kahdessa viimeisessä erässä lopussa ohi. Normaalisti, Hurrikaani on sulanut tiukoissa paikoissa, mutta nyt pelihuumori ja tarvittava rentous oli löytynyt otteisiin. Kun raisiolaisten ykköstykki Joonas Jokela pysyi koko ottelun hyvin Hurrikaanin torjunnan aisoissa, joutui yleispelaajat Väinö Rahko (13pist.) ja Sebastian Pozo Hernandez (19pist.) kantamaan vieraiden suurinta ratkaisuvastuuta. Loppua kohden peliään parantanut Aleksi Muukkonen (18pist.) tuurasi jälleen kelvollisesti Kristers Dardzansia, mutta keskeltä tuhoja teki Miika Haapaniemi. Ensimmäistä liigakauttaan pelaava Haapaniemi oli jälleen pitelemätön, hyökäten 82% tehoilla. – Hyvät fiilikset totta kai. Ekat erät ei olleet tasollisesti kovinkaan hyviä, mutta viimeiset kaksi erää olivat, Niskakangas myhäili. Olen tyytyväinen, kuinka kovia ratkaisuja uskalsimme tehdä erien lopuissa, kuten Lauri Vanhanen ja Haapaniemi tekivät, Hurrikaani- valmentaja kertasi.

Vaikka tulos on aina tärkein, ja pisteitä Hurrikaani kaipaa, myös tuloksen taakse on hyvä kurkistaa. Sunnuntaina kentällä oli joukkueellinen vapautuneita, reipasotteisia Hurrikaanipelaajia. Niskakankaan analyysi siitä, että nyt uskallettiin tehdä kovia ratkaisuja, piti paikkansa. Sympaattisesti peliä johtanut Niskakangas osoitti pelisilmää myös taktisella puolella, ottaen oikea- aikaisia aikalisiä, sekä tekemällä syöttövaihtoja menestyksekkäästi. – Kaiken muun lisäksi, iso kiitos tilastoijallemme Sari Virralle, joka teki tämän ottelun eteen valtavasti hommia, mikä helpotti omaa taktiikan luontia, päävalmentaja tunnusti.

Hurrikaanin seuraava koitos on jo keskiviikkona, kun joukkue matkaa Joensuuhun Karelian Hurmoksen vieraaksi.

 

Valtteri Arra