Hurrikaanille vuoden ensimmäinen tappio

0

Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani- Loimaa 3-1 (25-23,25-20,25-27,25-20)

 

Uuden päävalmentaja Jani Niskakankaan johdolla Kokkolaan matkannut Hurrikaani- Loimaa ei onnistunut nappaamaan vierasvoittoa, vaan kotijoukkue Tiikerit saalisti kolme pistettä ja nousi runkosarjassa pisteen päähän Hurrikaanista.

– Hävittiin tänään syöttö- vastaanottopelissä. Muuten peli sujui hyvin, ja erityisesti Lauri Vanhanen (15pist.) pelasi miehekkäästi ja ehjän ottelun, Niskakangas analysoi.

Jo etukäteen tiedettiin, että vastassa on erittäin hankala ja sitkeä vastustaja, joka puolustaa hyvin. Mikko Keskisipilän joukkue oli jopa ennakoitua ilkeämpi vastustaja. Sen puolustuspelaaminen oli kontrolloitua ja hyökkääminen tehokasta. Tiikerien pelistä hankalan tekee joukkueen omintakeinen hyökkäystyyli. Palloa ei välttämättä lyödä voimalla, vaan useasti peliväline ”tökätään” torjunnan käsien kautta leveäksi, tai sitten pakotetaan vastustaja rakentamaan peliä mahdollisimman hankalasta paikasta. Ainoastaan hakkuri Daniel Thiessen paukuttaa fyysisesti palloa kenttään.

– Sanoin ennen peliä, että tänään tulee varmasti hetkiä, kun meitä koetellaan. Pää ei kuitenkaan saa painua rintaan, vaan pitää luottaa omaan pelitapaan, Hurrikaaniluotsi kertasi.

Ja mies oli oikeassa. Tiikerien pelaaminen oli juuri niin inhottavaa, kuin ennakkoon saattoi odottaa. Hurrikaani puolestaan tuskaili syöttö- vastaanottopelin kanssa, jossa kotijoukkue oli vahvempi. Uunituore päävalmentaja kehui Santeri Välimaan rohkeaa passipelaamista ja Lauri Vanhasen miehekästä peliotetta. Silti, joukkueen pelissä kiinni piti Kristers Dardzansin loukkaantumisen johdosta hakkurin paikalle siirretty Aleksi Muukkonen, joka paukutti 26 pistettä. Vanhaselle merkittiin 15 pistettä ja Miika Haapaniemelle 13 pistettä.

Tämän vuoden ensimmäinen ottelu jätti myös jossiteltavaa. Erityisesti ensimmäinen erä oli kovaa taistelua, jossa joukkueet tekivät pisteitä tasatahtiin. Paremman vastaanottopelaamisen ansiosta, Tiikerit kuittasi erän lopulta itselleen.

– Meiltä avauserä oli hyvää taistelua, vaikka kaveri pääsi paljon paremman vastaanoton jälkeen hyökkäämään monipuolisesti, päävalmentaja luonnehti.

Sunnuntaina Loimaalle saapuu Mestaruusliigan piristävä yllätys Raision Loimu. Loimu on tällä kaudella keikkunut sarjan kärkipaikoilla, ja on tällä hetkellä kolmantena. Niskakankaan mukaan Kokkolan reissulta otetaan positiiviset asiat mukaan ja valmistaudutaan totaalisen erilaiseen vastustajaan, kuin keskiviikkona.

– Loimu pelaa fyysistä lentopalloa, mikä vaatii meiltä erilaisia asioita, kuin Tiikereitä vastaan.

 

Valtteri Arra