KOPIT Ja edelleen Pirkolle kiitoksia!

0
Kirjailija Pirkko Jaakola muisteli lapsuuden jouluaan ja erästä kauppamatkaa jouluaaton Loimaan Lehdessä.

Joulukuun lehtiä lajitellessani luin uudelleen Pirkko Jaakolan perinteisen joulupakinan. Olen samaa mieltä erään kopittelijan kanssa, että olisi kulttuuriteko saada vuosien mittaan lehdissä ilmestyneet pakinat julkaistua kirjana. Niin monia muistoja ne tuovat mieleen.

Kiitos Pirkolle!

LL 12.1 Etusivun vuosi 66 ja valokuva niistä autoista. Vuonna 66 oli mustat kilvet.

Kauan elänyt

Ukrainan sodan hoidossa on pahasti epäonnistuttu. Sanna Marinin heti sodan alussa kiihkeästi vaatimat pakotteet ovat käyneet myös suomalaisten rahapussille pahasti. Saksan toiminta on ollut ihan käsittämätöntä, sosialisti Scholzin viivyttely panssarivaunuasiassa johtaa pian siihen, että Venäjä voittaa koko sodan ja siitä tulee uhka myös muulle Euroopalle. Mitään ei ole opittu Hitlerin ajoista. Ei Venäjä lopeta valloitussotaansa Ukrainaan, Putinilla on mielessä koko Euroopan hallinta ja valloituslistalla Kremlin mukaan on myös Suomi. Toivottavasti ei ole myöhäistä toimia, mutta ainakin minulle tämä opetti sen, että joskus vain kovaan on vastattava kovalla, jos vastassa on häikäilemätön diktaattori. Ukrainalaisia kuolee ohjusiskuissa päivittäin ja EU katsoo vaan voivotellen sivusta. Monet asiantuntijatkin ovat samaa mieltä.

Matti Ojala

Sote on susi jo syntyessään. Rahaa piti nykyhallituksen mukaan säästyä tässä projektissa, mutta heti kättelyssä puuttuu 700 miljoonaa!Ja jatkossa loimaalaisetkin joutunevat jonottamaan Turkuun tuntikausiksi eri terveydenhoitopisteisiin, kuten nyt turkulaiset! Hienoa Kiuru ja muut hallituksessa!

Susi-sote

Kiitos sinulle mieshenkilö, joka löysit lompakkoni Motonetin pihasta ja veit sen Motonettiin.

E. Koivisto