KOPIT Kuka on rasisti?

0
Kopittelijoita korpeaa perussuomalaisten nimittäminen rasisteiksi. Perussuomalaisten silloinen puheenjohtaja Jussi Halla-ahon puolueen kuntavaalikierroksella Loimaalla syksyllä 2020. LL Arkisto

On rohkaisevaa ja kunnioitettavaa lukea, ettei monikaan luottamushenkilöistä kannattaisi entisen kaupungintalon remontoimista (LL 21.1.). Loimaan veronmaksajat vähenevät koko ajan, joten ei ole järkevää rakentaa uusia hallintorakennuksia. Sastamalassa todettiin muutama vuosi sitten, että rakennusten suojelupakko voi koitua rakennuksen tuhoksi. Näin ollen kaavamuutoksia voitiin tehdä. Aluemuseo ja ely katsovat papereita, eivät kokonaisuutta, ja määräävät yksittäisiä rakennuksia suojeltaviksi. Suojelumerkintä vaikeuttaa kunnossapitoa, sillä remontti vaatii elyn luvan ja tulee kalliiksi. Joitakin isompia kohteita toki kunnostetaan talkooporukan avulla. Siispä monet suojellut rakennukset rapistuvat hiljalleen varojen puuttuessa, mikä on nähtävissä Loimaallakin.

Rapistuttavaa suojelua

Sinä, joka ajoit rakkaan kissani kuoliaaksi et edes pysähtynyt katsomaan kuoliko vai kituuko se ja nostanut edes tien sivuun.

Häpeä!

Sanna Marin leimasi vihapuheessaan kaikki perussuomalaisten kannattajat rasisteiksi. Minä en tunnusta olevani rasisti, vaan ihan tavallinen maalaismies, tosin realisti joka suhteessa. Uskon, että perussuomalaiset ajattelevat laittomasta maassaolosta syntyvän hyvin paljon menoja, jotka kaikki veronmaksajat maksavat. Siis puhun ilman laillista oleskelulupaa maassa olevista, Suomen lain mukaan. Ukrainalaisilla on oleskelulupa ja he ovat oikeassa hengenvaarassa maassaan, siksi heitä pitääkin auttaa. Mutta ovatko siten sosiaalidemokraatit venäjämyönteisiä vastaavasti? Esimerkiksi ex-pääministeri Lipponen, Heinäluoma ym. sdp:n johtohenkilöt ovat suorastaan edistäneet esim. kaasuputken vetämistä Itämeren poikki. Se on paljon enemmän kuin harkitsemattomat sanat eduskunnassa, joita yksittäiset edustajat kuten perussuomalaisten Mäenpää ovat esittäneet. Sosiaalidemokraatit ovat myös Saksassa hyvinkin ystävällismielisiä Venäjää kohtaan, päämies Scholzia myöten. Voidaan siis sanoa, että sosiaalidemokraatit ovat hyvin venäjämielinen puolue koko Euroopassa.

Matti Ojala

Demarit – vihreät ja vasemmistoliito aikovat blokkiutua omiin poteroihinsa jo kuukausia ennen vaaleja ilmituomalla sen, etteivät lähde samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa. Tämmöinen päätös voi tuoda katumus pallon jalkaan. Eikö viisaampi ja kypsempi tapa aina olisi ilmasta asia vasta vaalien jälkeen? Sillä moni kuppi voi vielä kaatua ennen vaaleja ja lupaukset liitouumalle kostautua. Itse arkijärjelläni ajattelen asioita niin, että joka puolueesta löytyy jotain hyvää ja siksi katselen asioita sitoutumattoman silmin.

Taisto Levo