Koronarokotuspäivän suosio yllätti Loimaalla

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjesti koronarokotuspäivän loimaalaisille ja oripääläisille keskiviikkona Loimaan pääterveysasemalla. Paikalle saapui yli 200 ihmistä.
Rokotus oli mahdollista tulla hakemaan, jos viime syksyn tehosteannos oli jäänyt saamatta.
Loimaan alueen tartuntatautihoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoo rokotettavien paljouden yllättäneen järjestäjät. Pääterveysasemalle saatiin päivän mittaan lisää rokotteita, mutta siitä huolimatta rokotteet loppuivat pikkuisen kesken. Heikkinen sanoo, että muutama iltapäivästä paikalle ilman ajanvarausta saapunut henkilö jäi ilman rokotetta.
Seuraavaa yleistä rokotuspäivää suunnitellaan Loimaan pääterveysasemalle helmikuun alkupäiville.
Heikkinen muistuttaa, että tehosteannosten rokotuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia.
THL on suositellut, että koronarokotteiden perussarjan sekä kolmannen ja neljännen rokoteannoksen antamista jatketaan niille, joilta rokoteannoksia vielä puuttuu. Ohjeistuksen mukaan kun henkilö on saanut syksyllä yhden varianttirokotteen tehosteannoksen, hän ei enää tarvitse uutta varianttirokoteannosta ennen mahdollisia seuraavia suosituksia.