Lapset ja nuoret, vastatkaa kyselyyn – tekoäly piirtää vastauksista tulevaisuuden

0
Miltä tulevaisuus sinun mielestäsi näyttää? Vastaa kyselyyn ja annetaan tekoälyn piirtää tulevaisuudesta kuva. Kun tekoälylle sanoo, että piirrä nuori miettimässä tulevaisuuttaan, töitään, opiskelujaan ja vapaa-aikaansa Loimaan kaltaisessa maaseutukaupungissa, niin yksi vaihtoehtoisista kuvista oli sen mielestä tällainen. KUVA: Kati x DALL·E-2023

Loimaan seudun lapset ja nuoret, millaisena näette tulevaisuutenne? Mikä ilahduttaa, mikä harmittaa?

Vastaa kyselyymme 25.1. mennessä ja vastauksesi pääsee mukaan mukaan Uutisten viikolla, viikolla 5 julkaistavaan juttuumme.

Jutussa kokeilemme, miltä vastauksenne näyttävät tekoälyn kuvittamina.
Kysymme muun muassa sitä, millaisena he näkevät tulevaisuutensa.

-Pohtimisen iloa! Kysely sopii täytettäväksi vaikka luokissa – kysymyksistä syntyy varmasti hyvää pohdintaa niin kotiseudusta kuin kaikkien meidän tulevaisuudesta, päätoimittaja Kati Uusitalo suosittelee ja kiittelee koulujen ja koululaisten vuosien varrella lähettämiä mielipidekirjoituksia, joita lehti on päässyt julkaisemaan.

-Ne tarjoavat paitsi meille lehdessä, myös muille kanavan nähdä nuorten maailmaa. Näemme tärkeänä kasvattaa nuoria muodostamaan ja kertomaan mielipiteensä, sillä sitä he joutuvat aikuisenakin tekemään niin töissä kuin vapaa-ajalla. Ja kun nuoret havainnoivat omaa ympäristöään, he toivottavasti haluavat osallistua myös yhteiskunnan rakentamiseen niin nuorina kuin myös aikuisina. Mielipidehän kertoo aina myös välittämisestä – yhdentekevistä asioista ei yleensä olla mitään mieltä.

-Oman mielipiteen muodostaminen vaatii aina asian pohtimista monilta kanteilta, tiedonhankintaa ja uuden oppimistakin. Kaikki hyviä taitoja ihan jokaiselle.
Hänen mukaansa samoin omien ajatusten ja kantojensa perusteleminen on hyödyllistä osata – yhtä hyödyllistä kuin se, että kuuntelee ja pohtii toisten esittämiä ajatuksia, jotta yhdessä voitaisiin löytää tapoja tehdä asioita ja mennä eteenpäin.