NUORET Ukrainan sodan pitäisi loppua

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

24.2.2022, Venäjän presidentti Vladimir Putin aloitti sodan Ukrainaa vastaan. Sota on jatkunut jo melkein vuoden. Venäjän johto on perustellut hyökkäystä siten, että sen avulla se suojelee Itä-Ukrainaa, missä on ollut sota jo kahdeksan vuotta.

Ukrainassa kuolee paljon viattomia ja moniin siviileihin, esimerkiksi sairaaloihin, on hyökätty. Monet ihmiset ovat menettäneet kotinsa ja myös joutuneet lähtemään Ukrainasta kokonaan, sillä siellä ei ole turvallista asua. Nuoretkin lapset ovat menettäneet vanhempansa eivätkä tiedä, mitä tehdä. Venäläiset sotilaat ovat jopa käyttäneet seksuaalista väkivaltaa aseena ukrainalaisia vastaan.

Sodan takia myös monissa maissa, kuten Suomessa, raaka- ja polttoaineiden hinnat ovat nousseet paljon. Tämän takia myös vähävaraisuus on lisääntynyt. Samalla myös ärtyneisyys ja ennakkoluuloisuus Venäjää ja venäläisiä kohtaan on kasvanut entisestään.

Mielestäni Putinin pitäisi lopettaa hyökkääminen ja keskustella Ukrainan presidentin kanssa rauhasta. Siten he voisivat saada asiat ratkaistua. Myös EU voisi puuttua asiaan keskustelemalla Putinin kanssa ja järjestämällä ukrainalaisille lisää rahankeruutapahtumia ja lahjoituksia. Itse venäläisetkin voisivat osoittaa mieltään erilaisilla mielenosoituksilla, jotta Putinin olisi pakko kovan paineen alla lopettaa.

Sota Ukrainaa vastaan pitää lopettaa tai muuten Ukraina voi tuhoutua kokonaan. Sota on karua ja ihmisiä kuolee paljon, ja turhaan. Jokaisella maalla on oikeus itsenäisyyteen käymättä siitä sotaa, ja kaikilla ihmisillä on oikeus rauhaan.

Iisa Rannanperä

8.lk, Puistokadun koulu