Loimaan omatoimikirjastoja voidaan päästä toteuttamaan tänä vuonna

0
Omatoimikirjastosuunnitelmat koskevat myös Hirvikosken kirjastoa. Nykyisin samassa pihapiirissä on myös päiväkoti. Kuva: LL arkisto.

LOIMAA Suunnittelu Loimaan lähikirjastojen muuttamisesta omatoimikirjastoiksi on edennyt verkkaisesti kaupungilla.

Sivistysjohtaja Manne Pärkö kertoo, että omatoimikirjastojen yksityiskohtaisempi suunnittelu alkaa sen jälkeen, kun niiden laitteistohankintoja koskeva kilpailutus on suoritettu.

Hän sanoo, että kaupunki osallistuu Turun kaupungin kilpailuttamiin laitehankintoihin ja arvioi, että kilpailutus saadaan järjestettyä tämän kevään aikana.

Sivistysjohtaja perustelee, ettei kaupungin ole järkevää omin päin hankkia omatoimikirjastojen tarvitsemia välineitä.

Loimaan kaupungin silloinen sivistysvaliokunta hyväksyi ohjaavana suunnitelmana toimivan kirjastopalveluselvityksen pari vuotta sitten keväällä (LL 27.3.2021).

Sivukirjastoja muutetaan omatoimikirjastojen suuntaan yksi kerrallaan. Selvityksen mukaan ensimmäisinä omatoimikirjastoiksi muutettaisiin Alastaron ja Mellilän kirjastot, ja ne saattaisivat aloittaa omatoimikirjastoina tänä vuonna. Viimeisenä olisi vuorossa Hirvikosken kirjasto, mahdollisesti ensi vuonna.

Pärkö arvioi, että vielä tämän vuoden aikana ehditään pääsemään omatoimikirjastojen toteutukseen.

Omatoimikirjastoilla viitataan kirjastoihin, joita asiakkaat voivat käyttää itsenäisesti varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella.