PÄÄKIRJOITUS Katse taustalle

0
LL Arkisto

Loimaalainen jääkiekkovaikuttaja Jarmo Sillanpää palkittiin Urheilugaalassa Taustavoimaksi nimitetyssä palkintokategoriassa (s. 7).

64 lajiliittoa palkitsi kukin oman taustavoimansa. Nimitys on hieno kiitos jokaiselle palkitulle, ja jokainen olisi ansainnut vaikka ihan oman gaalansa. Onhan taustavoimilla monella takana vuosikymmeniä omalle lajille ja seuralle annettua vapaa-aikaa ja erilaisten tehtävien hoitamista hallinnosta valmentamiseen.

Voi vain miettiä, missä hantissa seurat olisivat ilman näitä vuodesta toiseen jaksavia työmyyriä.

Toivoa sopii, että taustavoimia löytyy jatkossakin, on sitten kyse tavoitteellisesta kilpailutoiminnasta tai monipuolisen harrastamisen mahdollistamisesta joka puolella Suomea.

On hyvä myös muistaa, että taustalla tapahtuu muuallakin koko ajan. Yrityksissä esimerkiksi tehdään paljon sellaista, mikä ei näy asiakkaille. Lähes 24 000 työntekijän ja puolen miljoonan asiakkaan Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varhan asiakkuuspäällikkö Pasi Oksanen taas juuri totesi Loimaan Lehden haastattelussa (31.12.), että jos ”kone toimii” ja palvelut siis sujuvat, yksityiskohdat laajan toiminnan taustalla eivät näy asiakkaalle, eikä niiden tulisikaan näkyä.

Kaikki työ ei näy, mutta se voi silti olla tärkeää ja ansaita arvostusta.