PÄÄKIRJOITUS Uusia ja perinteitä

0
Raija-Liisa ja Antero Laaksonen ja Pertti ja Maija Muhonen tapaavat vain kerran vuodessa, uudenvuoden yönä. Uudenvuoden viettäminen yhdessä on perinne, joka täyttää seuraavaksi 30 vuotta (LL 31.12.2022)

Aina kun uusi vuosi alkaa, moni aloittaa ”uuden elämän”. Jätetään herkut, tupakat, alkoholit, somet ja tehdään vähintään mielikuvaharjoituksia ainakin siitä, miten liikuntaa lisätään jokaiseen päivään.

Toivottavasti vuoden päästä jokainen meistä huomaa, että kas, on onnistunut, ja elämässä on enemmän sitä, mitä on toivonut ja mistä on haaveillut.

Koronavuosien rajoitusten jälkeen on jokaisen meistä hyvä tarkistaa myös ystävien ja kavereiden kanssa tapaamisten saldo.

Ja kas, ehkä juuri tänä vuonna jokuset meistä onnistuvat luomaan ystävien kanssa uuden yhdessäolon perinteen – vaikka jonkin sellaisen kuin hirvikoskelaiset pariskunnat, jotka kertoivat Loimaan Lehden jutussa jo 29 kertaa samanlaisella ohjelmalla vietetystä uudenvuodenyöstään ( LL 31.12.).

Tämä vuosi tulee jäämään mieleen – toivottavasti hyvällä tavalla – myös pitkään sorvatun sote-uudistuksen toimeenpanosta.

Uudet hyvinvointialueet aloittivat 1. tammikuuta, ja ensimmäinen päivä ei tuonut isoja muutoksia palveluihin (s. 5), mutta Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varha) johtaja Tarmo Martikainen totesi, että vaatinee vielä kaksi-kolme viikkoa, että uuden alueen todellisuus alkaa näkyä ( Helsingin Sanomat 2.1.).

Loimaan Lehteen haastatelluilta Varhan asiakkailta tuli yhdenmukainen viesti: toiveena ovat selkeät palvelut ja asiointi.