Sodankylä isännöi Hurrikaanin vieraspeliä

0

Perungan Pojat–Hurrikaani-Loimaa 2–3 (25–21, 25–27, 21–25, 30–28, 10–15).

Hurrikaani-Loimaa matkasi Sodankylään saakka Mestaruusliigan vierasotteluun. Kyseisestä kunnasta on liigaparketeille ponnistanut Hurrikaanin keskipelaaja Atro Berg, jonka isä Kauko Berg toimi ottelun organisaattorina.
– Oli kiva käydä kotikunnassa. Paljon tuttuja ja sukulaisia katsomossa. Pelin jälkeen ehdin muutaman sanan kavereiden kanssa vaihtaa. Tässä hallissa pelasin itse c-junioreissa, joten tuttu paikka minulle, Berg kertoi.

Ottelun alku sujui Hurrikaanin kannalta mollivoittoisesti. Kuten tällä kaudella yleisesti, Hurrikaani ei saanut konetta heti alussa käyntiin, vaan kotijoukkueena pelannut PerPo kuittasi avauserän itselleen. Jo avauserässä nähtiin kuusi ässää ja koko ottelussa peräti 25 ässäsyöttöä. Tämänkin kilpailun voitti Hurrikaani, kun Nooa Marttilan (5) ja Aleksi Muukkosen (4) johdolla joukkueelle kirjattiin 14 ässäsyöttöä ja PerPolle 11.
– Molemmilla joukkueilla oli tänään hyvä syöttö. Sanoisin, että ässät tulivat hyvillä suorituksilla, eikä huonolla vastaanottopelaamisella, Marttila mietti.
Marttila, 17, viihtyi revontulien loisteessa, sillä hänelle kirjattiin 17 pistettä 65 prosentin hyökkäystehoilla.

Lähellä oli, ettei pitkälle erätauolle lähdetty kotijoukkueen 2–0 johtotilanteessa, sillä ensimmäisen erän lisäksi PerPo johti toista erää jo 24–21. Hyvällä ja rennolla asenteella pelannut Hurrikaani nousi kuitenkin piste pisteeltä lähelle isäntiä ja ohi.
Toisessa erässä Lauri Vanhasen tilalle vaihdettu Adrián Petruf toi Hurrikaanin pelaamiseen rauhallisuutta ja vastaanottopelaamiseen varmuutta, minkä huomasi myös Jani Niskakangas.
– Petruf tuli loistavasti sisään peliin, rauhoitti meidän pelaamista ja sai onnistumisia myös hyökkäyksessä. Koko joukkue oli tänään rennolla ja reippaalla peli-ilmeellä liikkeellä, päävalmentaja kiitteli.

Edelleen hakkurina pelaava Aleksi Muukkonen (32 pist., 4 ässää) oli kentän kuningas, vaikka verkon toisella puolella Fredric Gustavsson jäi vain pisteen vaisummaksi.
– Toisen erän jälkeen itsellä oli luottavainen olo ja tuntui, että olimme koko ajan kuskin paikalla, Niskakangas lisäsi.

Vaikka paremmuus ratkesi vasta viidennen erän jälkeen, vierasvoitto ja kaksi pistettä on hyvä saldo. Lauantainen peli osoitti, että Niskakangas on saanut joukkueeseen lyhyessä ajassa vapautuneen ja rennon ilmapiirin. Juuri se fiilis siivitti joukkueen voittoon.
– Meillä on treeneissä ja peleissä hyvä fiilis. Ja se näkyy nyt kentällä, päävalmentaja kiitteli joukkuetta.

Ottelun kovimmat aplodit pelaajaesittelyssä kerännyt Berg piti kahta pistettä hyvänä saavutuksena.
– Itsellä oli fiilis, kuin oltaisiin oltu kotijoukkue. Hieno kannustus läpi ottelun, keskipelaaja kiitteli yleisöä.

Hurrikaanille seuraavat kaksi viikkoa ovat tärkeät, sillä se pelaa 4.2. lauantaina Tampereella Suomen cupin välierässä Akaa-Volleyta vastaan. Se pääsee nyt ensin huolella palauttelemaan pitkästä vierasmatkasta, minkä jälkeen ensi lauantaina Loimaalle saapuu TUTO Volley. Siitä tasan viikon päästä on tämän kauden ensimmäinen iso ottelu, jossa cup- välierän voittajaa odottaa finaali. Jos (kun) Hurrikaanin pelaaminen on Sodankylän ottelun tasolla, on realistista puhua Suomen cupin finaalipaikasta. Niin hämmästyttävän paljon positiivista energiaa on vapautunut Hurrikaanin peliin.

Valtteri Arra