Akaa-Volley marssi cup- finaaliin

0

Hurrikaani-Loimaa–Akaa-Volley 1-3 (25-19, 23-25, 18-25, 23-25)

Hurrikaani-Loimaan ja Akaa- Volleyn Suomen cupin välieräpeli Tampereella Kauppi Sport Centerissä oli kahden hyvätasoisen joukkueen kiivas taistelu. Voidaan summata, että ottelussa kohtasivat kokemus ja nuoruus. Ja ainakin vielä, kokeneempi Akaa-Volley oli vahvempi, erityisesti erien lopuissa. Vaikka Hurrikaani tuli parketille nuoruuden innolla ja raikkaalla peli- ilmeellä, oli lopulta akaalaiset niukasti parempia. Kuten voittajien Olli Kunnari myönsi, Hurrikaani laittoi heidät erittäin ahtaalle hyvällä ja tehokkaalla syöttöpelillä. – Hurrikaani syötti äärettömän vahvasti. En ole koskaan aikaisemmin nähnyt näin vahvaa syöttämistä, jakoi Kunnari kehuja Hurrikaanin suuntaan. Ja fakta oli, että varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä Hurrikaanin aloitussyöttö oli tehokas. Se sai osittain Akaan vastaanottopelaamisen sekasortoon. Kaikkiaan kahteen ensimmäiseen erään loimaalaiset syöttivät seitsemän ässää. Läpi ottelun Miro Leinonen pommitti syöttöviivan takaa vaarallisesti, kaikkiaan neljän ässän verran. – Me ollaan treenattu paljon juuri syöttämistä, ja kun itseluottamus on nyt kunnossa, tulee myös onnistumisia, 13 pisteen Leinonen paljasti.

Vaikka kaksi ensimmäistä erää meni Hurrikaanilta suunnitelmien mukaan, akaalaiset onnistuivat nostamaan tasoaan pitkän erätauon jälkeen. Tasonnosto ei ollut iso, mutta riittävä. Ennen kaikkea vastaanottopelaaminen rauhoittui ja sen jälkeen hyökkäyspelaamiseen tuli monipuolisuutta. Greg Petty paukutti kaikkiaan 24 pistettä, Ali Fazli 21 pistettä ja Sauli Sinkkonenkin 13 pistettä. Tämä kokenut kolmikko oli Kunnarin onneksi akaalaisten voiton arkkitehtejä.

Vaikka Hurrikaani tippui Suomen cupin finaalista, välieräpeli jätti positiivisen muistijäljen. Tapa, millä Jani Niskakankaan varsin kokematon joukkue lähti välieräpeliin kokenutta Akaa- Volleyta vastaan, oli hyvä. Niskakankaan pelitapa ja tyyli valmentaa sopii ensiaskelia liigakentillä ottavalla joukkueelle täydellisesti. Arkuus ja epävarmuus on poissa, ja tilalla on tervettä itseluottamusta ja reipasta pelaamista. – Akaa oli juuri tuon verran parempi. Meidän nuoria poikia taisi hiukan jännittää enemmän kuin kaveria, myöntää ”jo” 22- vuotias Leinonen. Leinonen on yksi joukkueen henkistä tilaa parhaiten kuvaava pelaaja. Alkukaudesta niukalla peliajalla ollut keskipelaaja on saanut Niskakankaalla luottoa, jonka yli parimetrinen keskipelaaja on käyttänyt hyödykseen. – Aika helposti olen päässyt pelirytmiin kiinni, vaikka alkuun ei peliaikaa juurikaan tullut. Treeneissä kulkee kuitenkin hyvin, joten mitään ongelmaa ei ole, Leinonen summaa.

Seuraavan kerran Hurrikaania testataan oikein kunnolla keskiviikkona, jolloin Loimaalle saapuu Valepa Sastamala. Silloin nähdään jälleen, minkälaisella ilmeellä Niskakankaan suojatit hyökkäävät ennakkosuosikin kimppuun.

Valtteri Arra