Alastaron puolustuspeli hajosi Vieskaa vastaan

0
Jani Luomaa rikotaan korkean taitotasonsa vuoksi pelistä toiseen jatkuvalla syötöllä. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat lähti kovin odotuksin haastamaan sunnuntaina Vieska Futsalia, kun se sai lähes parhaan kokoonpanonsa jalkeille. Ottelu päättyi kuitenkin pettymyslukemin 3-9.

Viininpunainen kotijoukkue sai otteluun täydellisen alun, kun harjoiteltu aloituskuvio tuotti tulosta, ja Vieska  joutui kaivelemaan palloa maaliverkosta jo 7 sekunnin kohdalla. Ilari Mettälä antoi laidasta hyvän poikkisyötön maalin eteen, jonne Jani Luoma tuli ahnaasti viimeistelemään. AU sai ensimmäisellä jaksolla muutaman muunkin loistavan tontin, mutta esimerkiksi yksi selvä läpiajo jäi käyttämättä.

Vieska iski puolestaan paikoistaan neljästi. Toinen maali oli harmillinen vastaisku AU:n loistavan paineen päätteeksi. Kolmas ja neljäs maali olivat pahoja alastarolaisten puolustuspään sekoiluja. Avauspelaaminen tökki ja vastustajalle annettiin kolmen maalin johtoasema.

Toisen jakson alkuun Ilari Mettälä herätteli kotijoukkueen toiveita ”comebackista”, kun hänen terävä vasurinsa jysäytti pallon voimalla etukulmasta sisään hanakan nousun päätteeksi. Vieskan tähtipelaaja Henry Gutierrez kuittasi osuman heti seuraavalla minuutilla kauniilla yksilösuorituksella.

Lisää hyistä vettä kaadettiin AU:n niskaan ajassa 23:32. Jani Luoma revittiin Vieskan jämäpelaajan toimesta nurin kaksin käsin pidemmän kaavan kautta. Luoma tulistui kohtelustaan ja antoi pallon kaverille heittämällä sen kevyesti päin painimestaria. Muuten kyseinen kaveri ei olisi tuota palloa saanut vielä tähän päivään mennessä Luomalta pois.

Tämän jälkeen AU:n peli sekosi täysin ja keskittyminen perusasioiden tekemiseen oli poissa. Niin ei olisi saanut käydä, mutta kävi. Vierasjoukkue pääsi iskemään turhan helposti lisäosumia, johon AU pystyi vastaamaan vain Mettälän yhdellä lisämaalilla.

Päävalmentaja Sami Happonen kävi ottelun kulkua läpi.

– Aloitettiin hyvin ja eka kymppi oli vahvaa tekemistä. Kaksi ekaa oli halpoja maaleja ja kolmas ja neljäs oli – sen enempää ruoskimatta – totaalisia tunarointeja. Asianosaiset tietävät itsekin, miten jatkossa vastaavat tilanteet hoituu paremmin.
Toinen puoliaika alkoi hyvin, mutta 5-2 maali oli edelleen estettävissä. Lopullinen ratkaisu meneekin tuomareiden piikkiin, Happonen toteaa.
Hän kertoi oman näkemyksensä puhuttaneesta Luoman tilanteesta.
– Janin punaista täytyi miettiä kummastakin näkökulmasta. Ei pallolla voi heittää, mutta ymmärrän hyvin Janin turhautumisen, sillä totuttuun tapaan miestä sai repiä joka tilanteessa surutta. Tilanteen olisi saanut puhaltaa aiemmin katki. Kun pilli soi, alkoi todellinen farssi. Tuomari Raininko käy ensin keskustelemassa Vieskan joukkueenjohdon ja vähintään viiden penkiltä nousseen kenttäpelaajan kanssa ja vasta sen jälkeen toisen tuomarin kanssa, jonka jälkeen oletettu keltainen muuttui punaiseksi. Vieskalle ei tilanteesta korttia ollenkaan.
– Juttelin pelin jälkeen erotuomaritarkkailijan kanssa ja sen enempää avaamatta, ei hänkään tyytyväinen ollut tilanteeseen. Nyt heidän rivipelaajansa sai haettua meidän ykköskorin pelaajan pois pelistä ja kahden pelin pelikieltoon kaupan päälle. Mutta itsepä olemme häntäpäähän taas jääneet, jolloin saamme myös nämä häntäpään tuomarit. Ja itse me tämän pelin sähläsimme, tuomarit vain löivät viimeisen naulan arkkuun, Sami Happonen summasi harmistuneena.
Luomalta jää väliin täten kotiottelut FC Kemiä ja Someron Voimaa vastaan, mutta hän pääsee maaliskuun alkupään elintärkeään Kiisto-otteluun. Sarjakärki FC Kemi tulee nyt tulevana lauantaina AU:n vieraaksi vaatimattomassa seitsemän ottelun voittoputkessa. Ottelu alkaa Loimaan liikuntahallilla klo 17:00.