AU kärsi kirvelevän jatkoaikatappion

0
Lauantaina 27 vuotta täyttänyt Tuomas Happonen ei saanut syntymäpäivälahjaa voiton muodossa. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat taipui kotisalissaan Tornion Palloveikoille jatkoajalla maalein 3-4. Varsinainen peliaika päättyi todella värikkäiden vaiheiden jälkeen tasatilanteessa 3-3. Ne katsojat, jotka olivat aamuaskareiltaan kerenneet viikolopun aamupäivän koitokseen, saivat kokea yhden liigakauden vauhdikkaimmista peleistä.

Ottelu oli alusta alkaen räväkkä, mutta ei voi sanoa sen menneen päästä päähän, sillä sen verran enemmän kotijoukkue AU sai luotua hyökkäyksiä. Lukuisat laatupaikat eivät konkretisoituneet maaleiksi ensimmäisellä jaksolla. Lähimmäksi pääsi kippari Tuomas Happonen, joka tykitti pallon kertaalleen ylärimasta tolpan juureen, mutta ei maaliviivan yli. Moni paikalla ollut näki, että pallo olisi käynyt maalin takaraudassa, mutta tuomio meni videolta jälkikäteen katsottuna täysin oikein.

Tornio iski pallon maaliin ensimmäisellä jaksolla kahdesti. Ensimmäinen maali toi mieleen Den glider in -kappaleen, kun pallo lirui hiljaa tolpan juureen. ToPV sai tökättyä pelivälineen maalinedushässäkästä maalia kohti. Maalivahti Viljami Järvinen ei saanut estettyä tilannetta, vaikka viimeiseen asti yrittikin. Toinen maali oli vielä naurettavampi. ToPV-pelaaja ampui vaarattoman näköisen kudin pienestä kulmasta tolppaan. Pallo kimposi tästä suoraan torjuntaa yrittäneen Järvisen takaraivoon, josta se ohjautui maaliin. Puoliajalla kopissa oli aika hiljaista porukkaa, kun täysin hallussa ollut peli näytti valuvan käsistä.

AU loi käytännössä joka vaihdossa maalipaikkoja, mutta hanat eivät tahtoneet millään aueta. Reilut kuusi minuuttia ennen loppua tapahtui kuitenkin ihme maalin muodossa. Aake Alisaari sijoitti pallon alakulmaan Otto Rouhiaisen väkevän esityön jälkeen. Heti seuraavalla minuutilla Alastaro sai hyvästä paikkaa epäsuoran vapaapotkun. Tähän tilanteeseen päätettiin käyttää aikalisä, jotta tuo paikka saatiin juonittua huolella. Tämä kannatti, sillä komean kuvion päätteeksi Ilari Mettälä ampui vasurillaan pelin tasoihin ja riemu oli ylimmillään.

Ilakointia ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun ToPV iski jälleen kummallisesti. Pallo toimitettiin syöttönä AU-maalille, johon hyökkääjä teki liikkeen ja yritti ohjata pallon maalin. Hyökkääjä ei kuitenkaan osunut palloon, vaan lattiaa pitkin mennyt syöttö jatkoi omaa liikerataansa kohti AU:n maalia. Järvinen hämääntyi hyökkääjän liikkeestä siinä määrin, että pallo jälleen kerran yritti liruen maaliviivan. Ottelua oli tässä kohtaa muutama minuutti jäljellä ja AU reagoi tilanteeseen välittömästi ottamalla maalivahdin pois.

Lentävänä maalivahtina pelannut Teemu Virtanen toi pelin tasoihin viimeisellä minuutilla ja räjäytti liikuntahallin tunnelman kattoon. Varsinaisella peliajalla ei nähty enempää maaleja, joten edessä oli viiden minuutin jatkoaika. ToPV iski jatkoajalla voittomaalin vain seitsemän sekuntia ennen loppumista. Vierailijat pääsivät maalipaikkaan merkkausvirheen ja hävityn pääpallon seurauksena. Mergim Bushi näytti viimeiselyssään sitä viileyttä, joka AU:n pelaajilta puuttui läpi ottelun. Harvoin näkee nimittäin sellaista läjää maalipaikkoja, joita viininpunaisilla oli.

InStat -tilastojen mukaan maalipaikat menivät Alastarolle 23-10. On siis naurettavaa, että ottelusta saatiin raavittua vain yksi sarjapiste, jonka saa mukaansa jatkoaikatappiolla. Toivottavasti sarjan päättyessä tuo piste olisi sitten edes positiiviseen suuntaan ratkaiseva. Se on kuitenkin sanottava, että taistelusta Purppuralohikäärmeiden esitys ei jäänyt kiinni. Vaatii luonnetta tuoda peli kaksi kertaa tasoihin tukalassa tilanteessa.

AU:n taistelu jatkuu tulevana viikonloppuna Jyväskylässä, jossa se kohtaa hallitsevan mestarin KaDyn sekä pisteen edellä AU:ta olevan Riemun. Pelaajarotaatiota lienee siis taas luvassa.