Bisons voittoon näytöstyyliin

0

Bisons Loimaan valmistautuessa pudotuspelikevääseen saapui Kouvolan Kouvojen akatemiajoukkue testaamaan saviseutulaisten helmikuun pelivireen. Ottelusta ei jälkipolville kerrottavaa jäänyt, osittain vajaamiehisen Kouvojen kapean kokoonpanon vuoksi. Loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle tylysti 92-59.

 

Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisellä jaksolla. Ensimmäiset pari minuuttia mentiin vielä jokseenkin tasatahtia, kunnes kotijoukkue repäisi Louis Rucklinin (20p/5l/7s) johdolla. Etenkin puolustuspäässä Bisonsin intensiteetti aiheutti kouvolalais-vieraille jatkuvia ongelmia. Ainoa, joka kykeni Bisonsin puolustusta yksilötasolla horjuttamaan oli vieraiden parhaana palkittu Teemu Kristeri (26p/4l). Kristeri tehtaili ensimmäiseen jaksoon kaikki vieraiden 11 pistettä, Bisonsin karatessa yli kahdenkymmenen pisteen karkumatkalle.

 

Ottelu ei varsinaisesti noussut klassikoiden joukkoon. Bisons hallitsi johtoasemaa tyylikkäästi, kun taas Kouvojen nuoret pelaajat saivat paljon kaivattua kokemusta. Ottelua edeltäneellä viikolla Kouvot ilmoitti, että se luopuu akatemiajoukkueen sarjapaikasta ensi vuodelle, mikä mahdollisesti osittain näkyi joukkueen otteissa. Koko kauden läpi ohuella rosterilla taistellut vierasjoukkue kuitenkin pelasi kauden tasoon nähden mukiinmenevän ottelun ilman liigajoukkueen mukaan nostettuja kärkipelaajiaan, nuorta Daniel Rantapajua, sekä Salosta kesken kauden Kouvolaan vaihtanutta yhdysvaltalais-laituri Bo Hodgesia.

 

Tasaisesti kymmentä miestä kentällä käyttänyt Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic antoi joukkueen nuorisokaartin Aaroille, Taatilalle sekä Lehtikankaalle hyviä minuutteja läpi ottelun. Vielä ensimmäisellä puolikkaalla nuorten miesten otteet olivat hieman haparoivia, mutta jälkimmäisellä puolikkaalla pelirohkeuskin alkoi löytyä.

 

Kotijoukkueesta Rucklinin ohella esille voidaan nostaa toisen kamppailun punanutuissa pelannut, ja toisen parhaan pelaajan palkinnon pokannut Tevaun Kokko (23p/6l). Vikkelä takamies on tuonut kaivattua uhkaa aktiivisella hyökkäyspelaamisellaan ja joukkueen isot miehet Aapeli Syrjämäki (13p/5l) sekä Cedric Latimer (8p/3l) ovat päässeet nautiskelemaan hyvästä tarjoilusta. Kuin uudestisyntynyt Biisoni-kapteeni Vesa Heinonen pelaa uudessa roolissaan kenties parasta kauttaan Bisons-paidassa, kirjauttaen sunnuntain kamppailussa reilun 16 minuutin peliajalla muhkean +43-merkinnän +/- sarakkeeseen.

 

Kevättä kohti jatkettaessa Bisons matkustaa ensi viikonloppuna Kristika Turun vieraaksi. Seuraava kotiottelu on puolestaan keskiviikkona 22.2. kun liikuntahallille saapuu yksi kauden kovimmista uhkaajista, helsinkiläinen Torpan Pojat. Ottelussa varmasti otetaan jo askelmerkkejä kevään pudotuspelisarjoja varten, Bisonsin tähtäimen ollessa edelleen tiukasti vain ja ainoastaan Korisliiga-nousussa.