Bisonsille helpottava vierasvoitto

0
LL Arkisto/TS/Lennart Holmberg

Koripallon Miesten 1. divisioona A:ssa Bisons Loimaalla oli sunnuntaina edessään kauden toiseksi pisin vieraspelimatka, kun joukkue suuntasi Äänekoskelle sarjanousija Kipinä Basketin vieraaksi. Sarjanousijan statuksesta huolimatta hyvää kautta pelaava Kipinä ei päästänyt Bisonsia helpolla marraskuussa Loimaalla, eikä ottelu tälläkään kertaa mikään läpihuutojuttu ollut. Arvokkaat vieraspisteet lähtivät kuitenkin mukaan Saviseudulle lukemin 89-97.

 

Ottelu tarjosi vauhtia ja viihdettä sunnuntai-iltaan varsin runsaasti. Kumpikaan joukkue ei paljoa vauhdissa säästellyt, vaan tilanteet muuttuivat nopeasti puolin ja toisin. Bisons käväisi ensimmäisellä puolikkaalla jo seitsemän pisteen karkumatkalla, mutta Kipinä Basketin amerikkalais-vahvistukset Chris Paul (26p/12l) sekä Brian Cameron (33p/8l/7s) nostivat kotijoukkueen puoliaikatauolle mentäessä pisteen johtoon.

 

Bisonsissa debytoinut ja lopulta Biisonilauman parhaana palkittu Tevaun Kokko (20p/4l) sekä koko kauden Bisonsin peliä takakentällä pyörittänyt Louis Rucklin (16p/6s) pääsivät toisella puolikkaalla irti. Vikkeläkinttuiset takapelaajat aiheuttivat jatkuvasti harmaita hiuksia Kipinä Basketin puolustukselle, eikä kaksikolle tuntunut löytyvän pysäyttäjää. Kaksikon luomista eduista pääsi nauttimaan muun muassa Jordan Roberts (15p/6l) sekä Cedric Latimer (6p/4l), joka toi kokemuksellaan tarvittavaa rauhallisuutta Bisonsin tekemiseen.

 

Lopullisen niitin ottelulle pääsi viimeistelemään Bisons-kapteeni Vesa Heinonen, joka nosti joukkueen kahdeksan pisteen karkumatkalle vajaa minuutti ennen päätössummeria. Tästä ei Kipinä enää noussut, osasyynä varmasti ottelusta viidellä virheellä aikaisen suihkukomennuksen saaneen Brian Cameronin puuttuminen. Näin pisteet lähtivät Bisonsin matkaan, joka jatkaa sarjan kärjessä myös tämän viikonlopun jälkeen. Seuraava ottelu Biisonilaumalla on sunnuntaina 12.2. kun Loimaan liikuntahallille saapuu vierailemaan Kouvolan Kouvojen akatemiajoukkue.