Hurrikaanille tärkeä kotivoitto Valepasta

0

Lentopallo
Valtteri Arra

Hurrikaani-Loimaa–Valepa Sastamala 3-0 (25-15, 25-22, 25-18).

Hurrikaani-Loimaan ja Valepa Sastamalan historian 70. kohtaaminen päättyi reilun tunnin taistelun jälkeen kotijoukkueelle puhtaasti kolmessa erässä. Valepa oli viikonloppuna voittanut Suomen cupin ja lähti keskiviikkoillan otteluun ”kakkoskuusikolla”, jossa Mikko Esko, Sakari Mäkinen ja Severi Savonsalmi oli jätetty vaihtopenkille. Missään nimessä kotivoiton arvoa ei himmennä vieraiden normaalista poikennut kokoonpano, vaan kotijoukkue esitti erittäin kypsää lentopalloa. Tällä kertaa Valepa oli joukkueista se, mikä sortui virhesumiin ja turhautumiseen. Joukkueen kokoonpanoa lukiessa ei olisi voinut uskoa, että nuori ja kokematon Hurrikaani oli joukkueista se, mikä suoriutui tiukoilla hetkillä paremmin. Samoin jatkopallopelaaminen oli isänniltä huomattavasti tehokkaampaa.

– Uskomaton väärä omia virheitä, ei ollut fokus tänään pelissä, Valepan valmentaja Janne Kangaskokko hämmästeli. Kangaskokko käsitteli ottelun lopputuloksen päällisin puolin tyynesti, mutta kehonkielestä näki, että tappio riepoi.

Valepan pelaamista kuvaa hyvin, että koko joukkueen teholukema jäi kahdeksan pykälää miinukselle, kun kotijoukkueen vastaava luku oli +20. Eniten meritoitunutta vastustajaa kuritti Aleksi Muukkonen 19 pisteellä, minkä lisäksi hakkuri järjesti kolmannen erän loppuun yhden miehen syöttöshown, jonka aikana syntyi muun muassa kaksi suoraa ässää.

Keskiviikko-ilta osoitti, että Hurrikaanin matka kohti runkosarjan huipennusta on aikataulussa. Jani Niskakankaan aikakaudella joukkueen pelaamiseen on tullut iso annos itseluottamusta ja iloisuutta. Lumipallo pyörii juuri oikeaan aikaan oikeaan suuntaan. Tästä on kiittäminen joukkueen lisäksi Niskakangasta. Ottelu osoitti, että nuorisokaarti osaa pelata, mutta Niskakankaan aikana kaikki potentiaali on saatu esille. Paras esimerkki on tällä hetkellä Miika Haapaniemi–Miro Leinonen, jotka olivat isoimpina peikkoina verkolla. Molemmat nuoret miehet nappasivat molemmat kolme torjuntaa, minkä lisäksi keskihyökkäys toimi lähes täydellisesti.

Iso voitto Valepasta ja kolme pistettä nostivat Hurrikaanin jaetulle neljännelle sijalle. Karelian Hurmos ja Kokkolan Tiikerit käyvät loppukauden ajan Hurrikaanin kanssa tiukkaa kamppailua neljännestä sijasta, mikä oikeuttaa kotietuun maaliskuussa alkavissa pudotuspeleissä. Tilanteesta tekee hienon se, että kaikki on Hurrikaanin omissa käsissä. Keskiviikon esityksellä se voi pudotuspeleissä edetä, vaikka kuinka pitkälle, ja kotietu olisi iso askel kohti kevään mitalipelejä.

– Kyllä me mennään peli kerrallaan, eikä ajatella vielä pudotuspelejä. Mutta olisihan se hienoa, että saadaan kotietu. Meillä on Loimaalla mahtava kotiyleisö, kuten tänäänkin, Miika Haapaniemi latasi.

Lauantaina taistelu neljännestä sijasta jatkuu, kun Karelian Hurmos saapuu Loimaalle.

– Meillä jäi viime Joensuun reissusta aika paljon parannettavaa, joten kentälle saapuu nälkäinen ja motivoitunut kotijoukkue, Niskakangas vannoi.