Hurrikaanin taistelu pudotuspelien kotiedusta jatkuu

0
Hurikkaani kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella paikallisvastustaja Raision Loimun. Kuvassa palloa toimittaa kenttään Miika Haapaniemi. Kuva: LL Arkisto / Juuso Riponiemi.

Lentopallo
Valtteri Arra

Savo Volley–Hurrikaani–Loimaa 3–1 (17–25, 25–23, 25–12, 33–31)

Mestaruusliigan runkosarjaa on jäljellä vielä, joukkueesta riippuen, neljä tai viisi ottelua. Kovin taistelu käydään neljännestä sijasta, mikä oikeuttaa puolivälierissä kotietuun. Hurrikaani-Loimaan keskiviikkoinen vierasmatka Savo Volleyn isännöimään otteluun Leppävirralla ei tuonut asiaan helpotusta. Hurrikaanin hyvästä alusta huolimatta kokenut savolaisjoukkue nousi kolmen pisteen voittoon. Ottelusta jäi jossiteltavaa loimaalaisittain, sillä Hurrikaani oli vahvasti menossa erätauolle 2-0 johtotilanteessa, mutta toisen erän lopun herpaantuminen romutti tämän haaveen.
– Olen tyytyväinen meidän starttiin. Oltiin valmiita ottelun alussa, ja lähes kaksi erää hallitsimme peliä. Harmittavasti toisen erän lopun johtotilanne menetettiin, Jani Niskakangas sadatteli.
Hurrikaani aloitti räväkästi ja otti hyvällä joukkuepelillä savolaisilta luulot pois. Sama tahti jatkui toisessakin erässä tilanteeseen 23-21 asti, minkä jälkeen kotijoukkue teki neljä viimeistä pistettä.
– Toisen erän lopulla jäätiin hiukan odottamaan, mitä tapahtuu, eikä oltu valmiita ottamaan niitä tarvittavia pisteitä. Samalla ei tunnistettu tilanteita, joissa olisi pitänyt olla joko rohkea, tai hullun rohkea, Hurrikaaniluotsi summasi.
Niskakankaan mukaan nuorelle joukkueelle ottelu kävi hyvästä valmistautumisesta alkaviin pudotuspeleihin.
– Meillä on periaatteessa koko ajan jo pudotuspelit käynnissä, ja nämä pelit valmistavat joukkuetta pudotuspelejä varten.

Kolmannessa erässä vierasjoukkueelta ei onnistunut mikään. Samalla isännät nostivat tasoaan kahdesta ensimmäisestä erästä ja erän loppulukemat muodostuivat murskaaviksi. – Tehtiin kolmanteen erään paljon omia virheitä, eikä pallokaan pomppinut meille suotuisasti. Samalla pää alkoi painumaan kohti rintaa, siinä oikeastaan syy rumiin erälukemiin.
Vaikka kolmas erä oli Hurrikaanilta ruma sukellus, joukkue kokosi itsensä taas neljänteen erään. Erä- ja otteluvoiton arkkitehti oli Savo Volleyn yleispelaaja Michael Michelau (20 pist.), joka hyökkäsi yli 60 prosentin tehoilla.
– Hienosti joukkue nousi surkean kolmannen erän jälkeen, Niskakangas kiitteli. Päävalmentaja antoi erityiskiitokset Kalle Nohterille, joka tuurasi ensimmäisen erän jälkeen Peter Vuorista, joka jätti pelin kesken huonovointisuuden takia.

Entinen Hurrikaani-pelaaja, nykyinen Savo Volleyn apuvalmentaja Petteri Penttinen myönsi, että erot olivat tänään pienet.
– Pienillä marginaaleilla irtosi tänään voitto, pois lukien kolmas erä. Jos katsoo pelkkiä tilastoja, Hurrikaanin olisi pitänyt voittaa myös toinen erä, Penttinen myönsi.

Keskiviikkoinen tappio oli Hurrikaanille toinen putkeen, joten sunnuntainen kotipeli Kokkolan Tiikereitä vastaan nousee isoon arvoon. Molemmat joukkueet ovat samoissa pisteissä, joten odotettavissa on erittäin kuuma ja kiivas taistelu. Panoksena on runkosarjan neljäs sija, mikä ei vielä sunnuntaina ratkea. Oman mausteensa taisteluun neljännestä sijasta antavat Savo Volley ja Karelian Hurmos. Näillä kaikilla on vielä mahdollisuudet kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan.
– Olen luottavainen sunnuntain suhteen. Otetaan tästä pelistä hyvät asiat mukaan, en ole huolissani sunnuntain suhteen, paukauttaa Niskakangas.