KOPIT ”Päättäjät olivat peloissaan”

0
Arkistokuva: TS/Selma Paavola

Haaveilin siitä, miten olisin kävellyt kesällä torille ja katsellut sateenkaarilipun hulmuamista torin edustalla, kotikaupungissani Loimaalla. Olisin tuntenut suunnatonta ylpeyttä. Päättäjät olivat kuitenkin peloissaan. Jossain kuitenkin uskallettiin, kuten naapurissamme Ypäjällä, onnea heille.
Pettynyt

Tiedoksi muillekin kulkijoille, että näin Kartanomäessä lenkkeillessä suden juoksemassa Torpparinkujan, Välimettänlenkin ja Niittukulman välisellä alueella. Olen asiasta aivan varma. Peuroja on siellä paljon, ja on ollut vain ajan kysymys, milloin pedot tulevat perässä. Ilmoitin havainnosta riistakeskukseen, josta käskettiin soittamaan vielä 112:een, kun lähellä on asutusta. Onkohan muilla havaintoja, olisi kiinnostavaa tietää.
Lenkkeilijä

Onko hullumpaa touhua nähty kuin tämä nykyinen meno! Suomi on Euroopan metsäisin maa suhteessa pinta-alaan ja Suomi elää ja on aina elänyt metsästä. Etelä-Euroopan maat ja Saksa ovat hakanneet metsänsä paljaiksi ihan komission luvalla. Ja nyt Suomea vaaditaan korvaamaan näidenkin maiden metsien tuhoaminen. Luke ihmettelee, että hakkuut lisääntyivät viime vuonna. Kerron miksi puuta hakattiin paljon: viime talvi oli erittäin hyvä korjuuolosuhteiltaan ja loppuvuonna hinta oli kohdillaan. Yksinkertaista.
Taas Matin kukkarolla