Korven aurinkovoimalalle sorvataan pitkää vuokrasopimusta

0
Kuvituskuva: LL arkisto / Pasi Salo.

LOIMAAN kaupunginhallitus saa ensi viikolla käsiteltäväkseen Ilmatar Energy oy:n aurinkopuistoa koskevan maanvuokrasopimuksen.

Kyse on energiayhtiön Korpeen suunnittelemasta teollisen mittakaavan aurinkosähköpuistosta (LL 16.6.2022).

Kaupungin on tarkoitus vuokrata yhtiölle noin 170 hehtaarin määräala 50 vuodeksi.

Maa-alueen vuosivuokra on sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen noin 30 000 euroa vuodessa. Puiston toiminnan alkaessa kiinteistö- ja vuokratulot ovat 300 000–350 000 euroa vuodessa.

Kaupunginhallitus varasi kyseisen Ypäjän ja Humppilan rajojen tuntumassa sijaitsevan alueen Ilmattarelle viime kesänä, jotta yhtiö pystyy kartoittamaan aurinkosähköpuiston edellytyksiä (LL 23.6.2022).

Hallituksen valmistelusta ilmenee, että yhtiö on vienyt varausaikana suunnitteluaan eteenpäin siinä laajuudessa, että sillä on valmius tehdä 50 vuoden mittainen maanvuokrasopimus kaupungin kanssa. Tavoitteena on toteuttaa alueelle aurinkopuisto.

Hanke tarvitsee toteutuakseen suunnittelutarveratkaisun ja rakennusluvan.

Yhtiö tiedotti viime kesänä, että Loimaa on auringon säteilyn kannalta hyvää aluetta. Loimaan aurinkovoimapuiston on tarkoitus tuottaa sähköä jopa 7 000 sähkölämmitteisen omakotitalon tai 35 000 kerrostaloasunnon vuosikulutuksen verran.

Viime kesänä Loimaan kaupunginhallitus edellytti varauksen yhteydessä, että kuntalaisille järjestetään hanketta koskeva tiedotustilaisuus. Ilmatar aikoo pitää yleisötilaisuuden tämän kevään aikana.

 

Juttua on muokattu 13.2. klo 9.59: jutusta on poistettu tarkat vuokrasummat hehtaareilta ja lisätty vuotuiset arviosummat kiinteistö- ja vuokratulosta.