”Meilläkin on varmasti hyvät työllistymismahdollisuudet tänne”

0
Vierailun jälkeen teekkarit lauloivat perinteisen laulun torvien säestyksellä.

Loimaa/Lamminperä

Pemamekin tehdasalue täyttyi perjantaina Oulun ja Tampereen teknillisten yliopistojen konetekniikan opiskelijoista. Noin sata teekkaria pääsi kahteen osioon jaetussa yritysvierailussa tutustumaan tehdastiloihin ja yrityksen toimintaan. Esittelyihin lukeutui myös hitsausrobotin älykkään PEMA-robottihitsausaseman demonstraatio.

Pemamekin markkinointi- ja viestintäjohtajan  Emilia Vuorelan mukaan vastaavia vierailupyyntöjä tulee usein, ja perjantaisen vierailun tiimoilta opiskelijat olivat aktiivisesti yhteydessä jo kuukausia sitten, jotta molemmilla osapuolilla oli riittävästi aikaa valmisteluille.

– Olemme aina mahdollisuuksien mukaan vierailuille avoimia, ja yrityskuvan kannalta on erittäin hienoa, että on kiinnostusta. Tässäkin porukassa on monia mahdollisia potentiaalisia asiantuntijoita tulevaisuutta ajatellen, Vuorela kommentoi.

Vuorelan mukaan yrityksen osaajatarpeet ovat olleet jatkuvasti nousussa ja monipuolistuneet. Hänen oman seitsemän vuoden Pemamekilla työskentelynsä aikana työntekijöiden määrä on noussut 120:stä 320:een.

– Yhteistyö eri yliopistojen ja oppilaitosten kanssa on meille erittäin tärkeää. Näin saamme viimeisintä tutkittua tietoa ja hyviä osaajia osaksi tiimiämme. Näin pystymme tulevaisuudessakin tekemään maailman parasta hitsausautomaatiota.

Bussilastillinen Oulun teekkareita oli vieraillut edellisenä päivänä Hervannan kampuksella, ja sieltä matkaan liittyi bussillinen Tampereen alatovereita. Pemamek valikoitui sopivaksi vierailukohteeksi niin sijaintinsa kuin alankin puolesta.

–Tampereen porukka sitten ehdotti, että tullaan tänne, ja sehän vaan passas meille. Kun on niin lähellä meidän alan hommia. Uskon että meilläkin on varmasti hyvät työllistymismahdollisuudet tänne, Oulun yliopiston Koneinsinöörikillan excursiovastaava Eemeli Mylläri kertoi.

Oulun koneteekkarit järjestävät vastaavan retken vuosittain vaihtuvilla vierailukohteilla. Syksyllä edessä on mahdollisesti myös samantyylinen matka ulkomaille. Myös ensimmäisen vuoden opiskelijoille on tiedossa oma yritysvierailu myöhemmin keväällä. Loimaalla vieraili suurimmilta osin opiskelijoita toisesta vuosikurssista eteenpäin.

– Vähän pitkä reissuhan tämä on, eli aika paljon bussissa istumista. Ei siinä kuitenkaan hirveästi tarvinnut suostutella, koska porukka kuitenkin tietää suunnilleen, mitä nämä reissut pitää sisällään.

Perinteisten teekkarilaulujen ja lahjojen jakamisen jälkeen opiskelijoiden matka jatkui tankkauspysähdyksen kautta kohti Lappeenrantaa.

– Lappeenrannassa on tiedossa sellainen koneteekkareiden oma yhteishetki, eikä siellä kaikki ole kovinkaan vakavaa, Mylläri virnisti.