PÄÄKIRJOITUS Ennätyskirjo ehdokkaita

0
LL Arkisto Kuva: Marko Mattila.

Loimaan seudun äänestäjällä on nyt paikallistakin valinnanvaraa eduskuntavaaleissa (LL 23.2.). Varsinais-Suomen vaalipiirissä täkäläisiä ehdokkaita on yli kymmenen, Pirkanmaan piirissä punkalaitumelaisia kaksi, Satakunnassa Huittisten Vampulasta ainakin yksi, joten vain Humppila ja Ypäjä Kanta-Hämeessä jäivät ilman omaa ehdokasta.

Loimaan Lehden vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi!

Perinteisellä vasemmisto-oikeisto -linjalla katsoen yksistään Loimaalta on ehdokkaana Suomen kommunistisen puolueen Lassi Mettälä ja Sinimustasta Liikkeestä peräti useampikin ehdokas. Ja kaikkea siltä väliltäkin löytyy. Puoluekartalla uudella Vapauden liitolla on ehdokkaita kolme, joilla kaikilla on taustaa perussuomalaisissa, ja Punkalaitumella listoilla on myös Kristallipuolue.

Jos ehdokkuus kiinnostaa näin monia, luulisi äänestämisenkin kiinnostavan.

Eiköhän aseteta tavoitteeksi edellisten vaalien äänestysprosenttien ylittäminen jokaisessa seudun kunnassa?

P.S. Hyvä kysymys – Oripään uusi varhaiskasvatuspäällikkö Tanja Yrttiaho pohtii (LL 23.2.), että varhaiskasvatukselle on kehitetty kaikenlaisia mittareita, mutta huomioivatko ne sen, mitä lapset saavat.