Sarjakärki Kemi jätti AU:n nollille

0
Joel Salonen pelasi vahvan pelin AU:n maalilla. Muurimiehenä Ilari Mettälä. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat kärsi kotiparketillaan viikonloppuna tappion sarjakärki FC Kemille maalein 0-3. AU lähti otteluun ilman montaa avainpelajaansa, kun esimerkiksi ykkösvitjasta puuttuivat Jani Luoma ja Teemu Virtanen.

AU valitsi täten lähestymistavakseen selkeän vastaiskutaktiikan. Tällä saatiin pidettyä tulivoimaisen kemiläisryhmän maalilukemat pienempänä kuin koskaan aiemmin keskinäisissä kohtaamisissa. Omista maalipaikoista kotijoukkue olisi voinut raapimalla raapia saman verran osumia, mutta kliinisyyttä ei ollut. Ykköskenttään nostettu Riku Tamminen sai kenties parhaat maalipaikat, mutta helmikuun hyvä maalivire ei saanut lisämerkintöjä.

Ensimmäisen jakson vierasjoukkue vei maalilla. AU pysyi maalin päässä iskuetäisyydellä vielä pelin 26. peliminuutille, mutta sitten Kemi iski nopeaan tahtiin kahdesti ja pääsi turvalliseen johtoasemaan. Rutinoitunut Kemi pysyi hyvin pallossa ja AU joutui tekemään paljon töitä pitempien pallonhallintajaksojen eteen. Kirivaihde oli silmässä muutaman viimeisen minuutin varsin napakasti, mutta kuparista ei saatu millään rikki, joten lopputulema oli varsin oikeutettu ja kertoi pelinkuvan.

AU:n päävalmentaja Sami Happonen summasi ottelun.

– Suunnitelmana oli lähteä puolustamaan mahdollisimman hyvin ja pysyä sillä tavoin pelissä mukana. Normaalisti prässätään enemmän, mutta nyt runsaiden poissaolojen myötä oli hyvä lähteä kokeilemaan toisenlaista lähestymistapaa. Mielestäni onnistuttiin ihan hyvin. Käytännössä jokaisen maalin olisi yksittäisenä tilanteena pystynyt hoitamaan, mutta sanomattakin selvää, että lähes poikkeuksetta tuollaisen Kemin tarjoaman paineen alla ne maalit tulevat jostakin tilanteesta joka tapauksessa.

– Tavallaan oltiin pelissä mukana ihan loppuun asti, harmi että emme päässeet lentävän maalivahdin etäisyydelle, kun maalinteko ei muutamasta hyvästä paikasta onnistunut. Paljon positiivista tästä jäi käteen. Yksilöistä Joel ”Jokke” Salonen pelasi hienon pelin maalissa ja oli ansaitusti meidän joukkueen parhaana palkittu pelaaja. Muutenkin nuoret pelasi taas hienosti, Happonen kehui.

Viikonlopun muissa otteluissa AU:n kaikki pääkilpailijat hävisivät omat ottelunsa runsasmaalisesti. Sarjataulukon hännillä oleva FC Kiisto varmisti tippumisensa Ykköseen, joten AU:lla ei ole vaara enää takana. Nyt katse on tiukasti edessä olevissa Riemussa ja TPK:ssa, jotka ovat yhdellä kolmen pisteen voitolla ohitettavissa.