Ystävänpäivää voi taas viettää konsertista nauttien

0
Kauppala Big Band harjoitteli Heimolinnan ystävänpäiväkonserttia varten. Kuva: LL arkisto/Sari Holappa

LOIMAA Parin vuoden koronatauon jälkeen Heimolinnassa päästään taas nauttimaan perinteisestä Lions Club Loimaan Sinikellojen järjestämästä ystävänpäiväkonsertista. Puuhanainen Riitta Haapanen sanoo lippujen myynnin alkaneen jo ennen joulua, ja hänen mukaansa kauppa on käynyt varsin vilkkaasti. Yhteistyöorkesterina on tällä kertaa Kauppala Big Band, jonka kanssa on musisoitu ennenkin.

– Viimeksi järjestimme ystävänpäiväkonsertin yhdessä vuonna 2011, Haapanen muistelee.

Eläköön elämä -nimeä kantavan hyväntekeväisyyskonsertin lipputulot käytetään lasten ja nuorten hyvinvointiin. Haapanen sanoo kohteen varmistuvan myöhemmin, mutta aiemmin yhdistys on tukenut esimerkiksi leirikoulujen järjestämistä ja partiotoimintaa. Lippuja on painettu 250, ja Heimolinnan sali aiotaan saada täyteen.

– Big Band on Loimaalla iso vetonaula, ja meillä on myös paljon vakiokävijöitä, jotka tulevat esiintyjästä riippumatta.

Lavalla tullaankin näkemään ja kuulemaan varsin näyttävä kokonaisuus. Kapellimestari Kari Mäkirannan mukaan orkesterista on mukana yhtä trumpettia vaille koko porukka.

– Meitä on noin parikymmentä, ja laulajiakin on kolme.

Hän sanoo, että luvassa on viihdyttävä ja lauluvoittoinen setti ison orkesterin säestämänä. 15 kappaleesta suurin osa on suomenkielisiä, Big Bandin vanhoja tuttuja, mutta joitakin uutukaisia mahtuu myös mukaan.

– Tutuistakin kappaleista saattaa kuitenkin olla uudenlaisia sovituksia, Mäkiranta toteaa.

Solisti Iina Wahlström kertoo, että harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja uusia lauluja on ollut mukava opetella.

– Toisaalta on hyvä, että mukana on myös tuttuja kappaleita, joissa tuntee olonsa varmaksi, hän pohtii ja kiittelee myös sitä, että laulajia on useampia.

– Silloin kappaleita ei tule niin tolkuton määrä yhdelle.

Sihteerinä ja rahastonhoitajana Kauppala Big Band ry:n hallituksessa toimiva Kimmo Mäkeläinen sanoo hyväntekeväisyyskonsertin sopivan heidän ideologiaansa hyvin. Orkesterille on myös tärkeä päästä esiintymään ja viihdyttämään yleisöä.

– Sitä vartenhan me harjoitellaan, ja se on aina h-hetki, kun päästään lavalle.

Konsertin kappaleista suurin osa lauletaan suomen kielellä, ja Mäkeläisen mukaan ne kuvaavat jokaisen ihmisen elämän varrella kohtaamia tunteita.

– Iloa, surua, rakkautta.

Tunnelmaa nostatetaan erityisesti Ultra Bran ja James Bondin sävelmillä. Myös Sonja Lumpeen kappale Eläköön elämä ja yö takaavat Mäkeläisen mukaan sen, että yleisö viihtyy.