Bisons hyytyi viimeisellä neljänneksellä

0

KORIPALLO Oulu Basketball–Bisons Loimaa 82–81 (34–45).

Miesten 1. divisioona A:ssa pelaavalla Bisonsilla oli lauantaina edessä kauden pisin vierasmatka, kun joukkue suuntasi linjabiilin keulan kohti Oulua. Totisen pitkän matkasta teki se, että kotijoukkue Oulu Basketball otti pudotuspelihaaveidensa puolesta elintärkeän voiton pienimmällä mahdollisella erolla.
Bisons aloitti ottelun todella terävästi, eikä pitkä matka näkynyt jaloissa lainkaan. Aapeli Syrjämäen (12p/5l) johdolla parhaimmillaan jo reilun kymmenen pisteen karkumatkalle edennyt Biisonilauma oli aktiivinen, aggressiivinen ja sai onnistumisia molemmissa päissä kenttää. Puoliaikatauolle vierailijat etenivät reilun kymmenen pisteen karkumatkalla.

Toisen puolikkaan alku oli vielä hyvinkin lupaava Bisonsin kannalta. Kolmannen kympin loppuun mennessä kotijoukkue Oulu Basketball oli kuitenkin ajanut Bisonsin johdon käytännössä olemattomaksi muun muassa monipuolisen Tai Bibbsin (24p/6l/8s) johdolla. Bibbs sai hyvää tulitukea muun muassa nuorelta Johannes Raintolta (11p) joka pelasi edukseen ollen iso syy Oulu Basketballin vahvaan toiseen puoliaikaan.

Bisonsin onnistujiin lukeutui kauden toistaiseksi parhaan pelinsä pelannut Sami Tahvanainen (18p/2l). Hyvällä itseluottamuksella palloa ilmaan laittanut Tahvanainen on mahdollisesti löytämässä kauden parasta virettään juuri oikealla hetkellä.
Oulussa edes Tahvanaisen kauden paras ei ollut tarpeeksi, kun Bisonsin hyökkäys tukehtui neljännellä jaksolla tyystin. Vain seitsemän pistettä viimeiseen neljännekseen tehnyt loimaalaisjoukkue ei osunut edes siltä kuuluisalta laiturilta mereen, kun korintekoyritykset kerta toisensa perään kimpoilivat ulos Ouluhallin korirakenteista. Kuuden pisteen johtoon reilu kaksi minuuttia ennen ottelun loppua karannut kotijoukkue piti kynsin ja hampain kiinni ottelun voitosta napaten elintärkeät sarjapisteet.

Bisonsin kausi jatkuu tulevana sunnuntaina, kun Loimaan liikuntahalliin saapuu Tampereen Pyrinnön akatemiajoukkue. Voitolla Bisons varmistaa runkosarjan 1. sijan ja sitä kautta kotiedun kevään pudotuspeleihin. Pyrintö puolestaan taistelee kiivaasti pudotuspeleihin pääsystä, joten molemmilla joukkueilla on ottelussa rutkasti panosta. Ottelu alkaa kello 17.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän