Bisons lauantaina selkä seinää vasten

0

Koripallon Miesten 1. Divisioona A on edennyt siihen pisteeseen Bisons Loimaan osalta, että sen on lauantaina kirjaimellisesti pakko voittaa järvenpääläinen Raiders Basket, mikäli se mielii vielä kauden päätteeksi nousta Korisliigaan. Pudotuspeleihin ennakkosuosikkina lähtenyt Biisonilauma oli täysi vastaantulija ottelusarjan ensimmäisessä osassa Loimaalla. Loppulukemat kirjattiin vieraille peräti 70–96.

Puolivälieräsarjan avauksessa Bisons oli täysin purjeessa käytännössä koko ottelun ajan. Raiders aloitti pelin jämäkästi 2–14-runilla, ja vaikka Eemeli Hollon (19p/3l) johdolla Bisons nousikin vielä avausneljänneksen aikana edelle, ei ottelu ollut missään vaiheessa Bisonsin kontrollissa.

Raiders oli parempi jokaisella osa-alueella. Bisonsin hyökkäyspelin ollessa tukossa käytännössä toisen neljänneksen alusta asti oli Raidersilla verrattain helppo työ hakea sarjan avausvoitto Loimaalta. Ex-Biisoni Matias Ojala oli isäntänä talossa molemmissa päissä kenttää. Vaikka Ojala kirjautti ”vain” 16 pistettä sekä kolme levypalloa, oli hänen merkityksensä joukkueelle paljon isompi. Ojala loi tilaa hyökkäyspäässä pelaten korin alla erittäin vahvasti ja toimi Raidersin puolustuksen viimeisenä lukkona.

Bisonsista puhtaat paperit voi antaa Hollon lisäksi Santeri Makkoselle (15p) sekä Aapeli Syrjämäelle (8p/7l). Vain 35 prosentin lukemiin jäänyt pelitilanneheittojen osumatarkkuus kertoo omaa kieltään Bisonsin hyökkäyspelin vaikeudesta. 18 suoraa pallonmenetystä voitaneen mainita toisena hyvänä esimerkkinä erittäin nihkeästä ottelusta.

Punanutuilla on nyt kaksi päivää aikaa kääntää kurssi, mikäli se haluaa venyttää ottelusarjan ratkaisevaan kolmanteen puolivälierään Loimaalle. Toinen osaottelu pelataan Järvenpäässä lauantaina kello 17 alkaen, ja tarvittaessa kolmas ottelu Loimaalla tiistaina kello 18.30 alkaen.