Hurrikaani jäi Savo-Volleyn jalkoihin

0

Savo-Volley–Hurrikaani-Loimaa 3–0 (25–19, 25–14, 25–17).

Hurrikaani-Loimaan lauantaisesta vierailusta Siilinjärvelle muodostui yksi kauden pahimmista selkäsaunoista. Isäntäjoukkue otti jo avauserässä vierailtaan luulot pois eikä antanut missään vaiheessa ottelua minkäänlaisia mahdollisuuksia. Kun Hurrikaanille sattui vielä koko joukkueelle yhtä aikaa sysimusta päivä, niin savolaisilta ei kestänyt kuin reilu tunti paketoida Hurrikaani nippuun.
– Jäätiin ihan täysin jyrän alle, päävalmentaja Jani Niskakangas myönsi reilusti.
Savolaisilta onnistui kaikki. Joukkue syötti kahdeksan ässää ja piti muutenkin syöttöruudussa oppituntia, miten vastustajan vastaanotto revitään palasiksi. Kun kesken kauden hankittu passari Kevin Rodriguez vielä intoutui pyörittämään nopeaa ja rohkeaa pelinrakentelua, pääsivät erityisesti Michael Michelau (13 pist. +9) ja Veikka Lindqvist (15 pist. +9) hyökkäämään varsin vajavaista Hurrikaanitorjuntaa vastaan.
– Tuntui, että meillä oli suurimmat haasteet vastaanottopelissä ja puolustuksessa. Saatiin vain 11 puolustusta koko pelissä, Niskakangas puhisi.

Savo-Volleyn liikkuva ja fyysinen torjuntapeli piti Hurrikaanin syömähampaat Kristers Dardzansin ja Aleksi Muukkosen pihdeissä, jolla se pakotti Santeri Välimaan hakemaan välillä jopa epätoivoisia ratkaisuja. Hyökkäyssuuntaan ei loimaalaisilta onnistujia ollut, Atro Berg pääsi lähemmäksi omaa tasoaan, keräten seitsemän pistettä.
– Oltiin varovaisia ja liian nöyriä. Ei saatu millään Savon hyviä hetkiä poikki, Hurrikaaniluotsi mietti.

Vaikka Hurrikaani hävisi kotijoukkueelle pelin jokaisella osa-alueella, eniten pelaamisessa huoletti aneemisuus. Joukkue esiintyi parketilla hengettömästi, eikä yksikään pelaajista syttynyt pelin panoksia vastaavalle tasolle.
– Tässä on nyt mentävä kahden viikon syklillä. Peli pitää saada takaisin kuntoon, ja meillä on valtava potentiaali pelata hyvää lentopalloa, päävalmentaja päätti.

Hurrikaanin sijoitus on nyt seitsemäs, ja sillä on runkosarjassa jäljellä vielä kaksi peliä. Ensin vieraissa Vantaa Ducks, ja runkosarja päättyy kotipeliin TUTO Volleyta vastaan.
Näillä näkymin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan saattaa tulla Akaa Volley tai Raision Loimu. Sijoitusta tärkeämpää on nyt löytää se tammikuinen pelivire, millä kaatuivat sarjan kärkipään joukkueet. Nuoren joukkueen kasvutarina on edelleen positiivinen, mutta kohta alkavia pudotuspelejä silmällä pitäen tasoa pitää vielä nostaa.