Hurrikaanille iso kotivoitto

0

Hurrikaani- Loimaa – Raision Loimu 3-1 (25-21,21-25,25-21,25-21)

 

Lauantaina käynnistyneet puolivälierät runkosarjan kolmosen Raision Loimun ja kuudenneksi sijoittuneet Hurrikaani- Loimaan välillä siirtyivät sunnuntaiksi Loimaalle. Lauantaina Loimu oli vielä parempi, mutta sunnuntaina Hurrikaani oli ottelussa niskan päällä. Molemmissa viikonlopun peleissä Peter Vuorisen johdolla loimaalaisten vastaanottopelaaminen antoi mahdollisuuden voittoon. Vielä lauantaisessa ensimmäisessä kohtaamisessa Loimun onnistui torjuntapelillä vaimentaa Hurrikaanin hyökkäykset, mutta sunnuntaina tahti oli toinen. Edelleen isoin mörkö Loimulla oli keskipelaaja Joaquin Layus, joka ensimmäisessä kohtaamisessa napsi kuusi torjuntaa, ja päivää myöhemmin Loimaalla viisi torjuntapistettä. Layuksen lisäksi joukkueesta ei muita onnistujia juurikaan löytynyt ja sen lisäksi, raisiolaiset sortuivat peräti 24 syöttövirheeseen. – Isoin syy tappioon on omat virheet. Ja meidän pelaajien on se muutos tehtävä. Meillä on ollut aika hankala treeniviikko alla, mikä näkyy parketilla, Tomi Saarinen surkutteli. Saarinen kuitenkin myönsi, ettei poissaolojen taakse voi mennä.

Parasta virettään edelleen etsivä kotijoukkueen hakkuri Kristers Dardzans (17pist. +3) voitti hakkurien taistelussa virkaveli Joonas Jokelan (12pist. +4), vaikka molemmilla hakkureilla on vielä varaa parantaa. Tällä kertaa Jokelan isoimmat vaikeudet olivat syöttöruudussa (kolme syöttövirhettä) ja latvialaisella hyökkäyspelaamisessa (seitsemän suoraa hyökkäysvirhettä). Latvialainen kuitenkin paransi ottelun kuluessa, kun Jokelan taso laski.

Molempien joukkueiden kokoonpano ei vieläkään ollut optimaalinen. Loimaalaisilta puuttui Aleksi Muukkonen ja Loimulta Eemeli Kouki. Sen lisäksi, Loimun mennyt viikko on ollut sairastelujen takia repaleinen, ja Muukkosen poissaolo on lisännyt Jani Niskakankaan stressitasoa. Tänään Lauri Vanhanen onnistui Muukkosen tuuraamisessa enemmän kuin hyvin. Yksi ässäsyöttö ja tukku fiksuja hyökkäyspään ratkaisuja nosti miehen arvoa entisestään.

Ottelusarja on tähän saakka ollut kiivasta taistelua jokaisesta pallosta. Molemmilla joukkueilla on ollut otteluissa hyvät ja huonot hetket, sunnuntaina Hurrikaanin onnistui hyödyntämään ne paremmin. Hiukan yllättäen, Hurrikaanin kokemattomat ja ensimmäisiä liiga- askeliaan tapailet pelaajat ovat olleet ne joukkueen ratkaisupelaajat. Haapaniemi on hämmästyttävän pelivalmis ja Nooa Marttilan vastaanottopelaaminen on ollut varmaa, vaikka Loimu miestä on syöttöruudussa painostanut. Sen lisäksi, Peter Vuorinen on ottanut Loimun liberosta Esko Vuorisesta niskalenkin. Tällä hetkellä Hurrikaanin Vuorinen pelaa uransa parasta lentopalloa, mikä mahdollistaa joukkueelle voiton joka ilta.

-Toivottavasti keskiviikkona on Kerttulassa tupa täynnä, sillä näitä pelejä on siisti pelata ison yleisön edessä, Haapaniemi toivoi. Sunnuntainen kotivoitto varmisti sen, että keskiviikon lisäksi perjantaina pelataan Loimaalla varmuudella. Silloin ottelusarja on jommallekummalle katkolla. Isoin kysymys keskiviikkona on, kumpi joukkueista pääsee lähemmäs sitä runkosarjan tasoaan. Nyt Hurrikaani osoitti kypsempää ja nöyrempää pelaamista ja siltä voi keskiviikkona odottaa vierasvoittoa. Oli lopputulos keskiviikkona mikä vain, perjantain ottelussa Loimaan Liikuntahalli pullistelee yleisöä vanhaan malliin.

 

Valtteri Arra