Hurrikaanille katkera paikallistappio

0

Hurrikaani-Loimaa–Raision Loimu 2–3 (25–22, 27–29, 19–25, 26–24, 13–15).

Hurrikaanin ja Loimun välinen paikallisottelu ei tunnetasoltaan noussut kovinkaan korkealle. Molempien joukkueiden pelaaminen oli lähes flegmaattista, ilman suuria tunteenpurkauksia. Yleisölle sen sijaan tarjoiltiin jännittävä kamppailu, jossa johtopaikka vaihtui tiuhaan, eikä voittajasta ollut selvyyttä ennen loppuvihellystä. Voittokin ratkesi vasta viidennen erän lopussa, mikä jätti ainakin kotijoukkueelle pahan maun suuhun. Loimun aiheuttama kotitappio oli Jani Niskakankaalle ensimmäinen tappio päävalmentajana Loimaalla.
– Kyllä harmittaa. Meillä oli mahdollisuudet, mutta itse töpeksittiin, Niskakangas sadatteli.

Yli kaksi tuntia kestänyt paikallisottelu oli kahden epävarmasti syöttäneen joukkueen kohtaaminen. Loimun kaikki kaikessa oli hakkuri Joonas Jokela (28 pist. +13), jota Tomi Saarinen ruokki kaikkiaan 56 passin verran.
– Oli aikamoista taaperrusta. Ensin ollaan niskan päällä, ja sitten oma peli hajoaa yhteen syöttövuoroon, hakkuri manasi.
Jokelalle olisi varmasti maistunut kolme pistettä, mutta Hurrikaani onnistui neljännessä erässä erityisesti keskihyökkäyksessä tehokkaasti.
– Meillä on joukkueessa hiukan liikaa sitä ajatusta, että pelit ja voitot tulee itsestään.

Kotijoukkueen pelaaminen oli koko ottelun ajan epävarmaa ja arkaa. Yksikään pelaaja ei omalla suorittamisella onnistunut sytyttämään joukkuetta täyteen liekkiin, mutta Miika Haapaniemi osoitti olevansa valmis alkaviin pudotuspeleihin. Keskipelaaja paukutti peräti 18 pistettä ja onnistui 70 prosentin hyökkäystehoilla.
– Tiukkaa oli vääntö. Itellä toimi hyökkäyspeli, mutta muuten oli vaatimatonta, liigatulokas kertasi.

Kun Hurrikaanilla takkusi osittain hakkuripelaaminen, niin Loimu tuskaili vastaavasti yleispelaajien vastaanoton kanssa. Niin Sebastian Pozo Hernandez kuin Väinö Rahko olivat jatkuvasti isäntien syötön kanssa ongelmissa.
– Krisillä (Kristers Dardzans) pelissä näkyy vielä, että temmot ja ajoitukset eivät toimi Santerin (Välimaa) kanssa, viittasi Niskakangas pitkään sairauslomaan.
Vaikka latvialainen paukutti yhteensä 23 pistettä, pelin aikana taso heittelee vielä liikaa.

Ratkaisevassa viidennessä erässä molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet voittoon. Ensin Loimu karkasi 4–1 johtoasemaan, minkä jälkeen Hurrikaani kuroi eron umpeen ja muutti tilanteeksi 13–10. Tämän jälkeen Aleksi Muukkonen tai Dardzans eivät onnistuneet hyökkäysratkaisuissa, vaan raisiolaiset tulivat piste pisteeltä rinnalle ja ohi. Lopulta Jokelan panoksella vieraspisteet matkasivat Raisioon.

– Kyllä tuntuu hyvälle, vaikka viides erä ei ollut meiltä kovinkaan hyvää lentopalloa, Loimun valmentaja Mika Rantanen myhäili.
Hän myönsi, että joukkue haluaa runkosarjan kolmannen sijan ja mahdollisimman hyvät asetelmat pudotuspeleihin.
– Olisi herkullinen tilanne, jos pelaisimme puolivälierissä vastakkain, Rantanen tunnelmoi mahdollisuutta.

Vaikka Hurrikaanin kuuden kotivoiton putki katkesi, joukkueen taistelu neljännestä sijasta jatkuu. Sijoituksen kannalta iso peli tulee jo lauantaina, kun samoista sijoista pelaava Savo Volley isännöin Siilinjärvellä ottelua.