Hurrikaanin kausi päättyi Loimun käsittelyssä

0

Hurrikaani-Loimaa–Raision Loimu 0–3 (27–29, 22–25, 19–25).

Hurrikaani-Loimaan ja Raision Loimun neljäs puolivälieräkamppailu päättyi tylysti vierasjoukkue Loimulle. Hurrikaani jaksoi kahden erän ajan taistella vastaan mutta ei voinut paremmalleen mitään. Raisiolaiset olivat puhtaasti parempia ja ansaitsivat välieräpaikan voittaen ottelusarjan 3–1.
Hurrikanileirissä tunnelmat olivat tappion jälkeen ja kesäloman alkaessa ymmärrettävän pettyneet. Kotijoukkueen parhaana palkittu Miika Haapaniemi (12 pist. +9) kiteytti ottelun jälkeen joukkueen tunnelmat napakasti.
– Aika tyhjä fiilis juuri nyt. Kausi loppui hiukan liian aikaisin.
Ensimmäistä kauttaan pelaava Haapaniemi teki kaikkensa, että ottelusarja olisi jatkunut vielä sunnuntaina. Keskipelaaja mellasti verkolla, minkä lisäksi hän ehti torjumaan kahdesti. Enempää ei debyyttikauttaan pelaavalta voi odottaa.

Loimu jatkoi sillä samalla tyylillä, millä se aloitti jo kolmannen kohtaamisen keskiviikkona. Joonas Jokela (18 pist. +14) oli jälleen täysin pitelemätön, minkä lisäksi joukkueen torjunta-puolustuspelaaminen oli tehokasta. Erityisesti Kristers Dardzans (10 pist. +2) oli täysin vastustajan näpeissä.

Perjantain ottelu kulki ensimmäisessä tasaisesti, lievästi Loimun hallinnassa. Mika Rantasen suojatit puolustivat vahvasti, minkä lisäksi torjuntapelaaminen oli totutun vahvaa. Kotijoukkueen leirissä ratkaisijoiden puute näkyi tylysti. Aleksi Muukkonen väläytteli, mutta koko ottelua ei hänenkään pelivireensä kestänyt.

Toisessa ja varsinkin kolmannessa erässä joukkueiden välinen ero alkoi tulla esiin. Loimu jatkoi tehokasta hyökkäämistä, minkä lisäksi jatkopallopelaamisessa se oli erityisesti vahva. Vastaavasti kotijoukkue sortui omiin virheisiin, mikä vesitti lopullisesti sen loppukirin.
– Ei me huonolle joukkueelle hävitty, Hurrikaanin päävalmentaja Jani Niskakangas myönsi.
– Jollain tavalla tämä ottelu oli kuin meidän koko kausi pienoiskoossa. Oli ylämäkiä ja alamäkiä, melko ailahtelevaa oli koko kausi.

Kun Niskakangas tuskaili joukkueensa epätasaisuuden kanssa, Rantanen saattoi olla oman joukkueensa pelaamiseen tyytyväinen. Loimu oli Loimaan perjantai-illassa vahva ensimmäisestä pallosta saakka, eikä sen peli kyykännyt missään vaiheessa. Vaikka Jokela riehui tilastojen valossa eniten, nuoret Loimu-kasvatit Sebastian Pozo Hernandez (7 pist.) ja Väinö Rahko (11 pist.) onnistuivat omassa roolissaan liki täydellisesti.

Vaikka otteluparin lopputulos oli loimaalaisten kannalta pettymys, tarjosi se lentopallofaneille runsaasti tunnetta ja tiukkaa pudotuspelivääntöä. Perjantai-illan vajaa tuhat katsojaa todistivat, että lentopallo ja Hurrikaani kiinnostaa Loimaalla.
– Faneille vielä iso kiitos. Koko ajan kevään mittaan ihmisiä tuli enemmän ja enemmän katsomoon. Tällaisen kotiyleisön edessä on hieno pelata jatkossakin, Niskakangas kiitteli. Niskakankaan ura Hurrikaanin päävalmentajana päättyi perjantaina, joten hän sai kotiyleisöltä hienot läksiäiset.

Valtteri Arra