Hurrikaanin peli tökkii edelleen

0

Vantaa Ducks – Hurrikaani- Loimaa 3-1 (25-22,18-25,25-22,25-23)

Kun lentopallon Mestaruusliigan runkosarjaa on jäljellä enää yksi kierros, on Jani Niskakankaalla vielä monta mutkaa edessä, ennen kuin joukkue on valmis ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin. Keskiviikkona Vantaa Ducks rokotti epävarmaa ja arkaa Hurrikaanijoukkuetta voittamalla sen kolmen pisteen arvoisesti. Kotijoukkueella oli pelissä enemmän taloudelliset, kuin pelilliset asiat. Ducks ilmoitti, että sen toiminta Mestaruusliigassa on vaakalaudalla tiukan taloudellisen tilanteen takia. Joukkueen pelastamisen eteen tähän otteluun oli rakennettu ”pelastusoperaatio” ja tukikampanja, jolla seuran taloudellista tilannetta yritettiin epätoivoisesti parantaa. Myös parketilla kotijoukkue esiintyi rohkeasti, eikä antanut Hurrikaanille yhtään periksi. Vaikka tilastojen valossa loimaalaisten olisi pitänyt ottelu voittaa, jopa selvästi, se kuitenkin hävisi ja samalla tappioputki venyi neljän kolmen ottelun mittaiseksi. – Pelin jälkeen piti oikein tilastoista tarkistaa, missä me tänään olimme Ducksia huonompia, Niskakangas ihmetteli.

Ainoa asia, missä Ducks oli terävämpi, oli jatkopallotilanteet, joista se keräsi pisteitä tehokkaasti. – Meillä oli hyvän vastaanoton jälkeen hyökkäysprosentti huono, kun verrataan huonon vastaanoton jälkeiseen hyökkäämiseen, Hurrikaaniluotsi summasi. Myös pelipaikoittain Hurrikaani oli vahvempi. Kristers Dardzans nakutti 20 pistettä ja oli vantaalaisten Aleksander Rastamoa (16pist.) tehokkaampi. Samoin Dardzansin tapaan 20 pistettä kerännyt Aleksi Muukkonen oli yleispelaajista ylivoimainen. – Kyllä meillä pelaamisessa näkyy tällä hetkellä, että mailaa puristetaan liikaa, eikä päästä oikein kontrolloimaan peliä. Sen lisäksi, tänäänkin helpot virheet tulivat kriittisiin paikkoihin, Niskakangas analysoi.

Vaikka ottelusta jäi paha maku suuhun, Niskakangas ei laita päätä pensaaseen. – Tiedämme, että osaamme pelata hyvää lentopalloa. Tässä on vielä reilu viikkoa aikaa hioa peli kuosiin. Ducks- peli osoitti, että tietyt asiat pelissämme on riittävällä tasolla. TUTO- ottelu tulee hyvään saumaan ja valmistaa meitä samalla alkaviin pudotuspeleihin, päävalmentaja summasi.

Hurrikaanin tämän liigakauden viimeinen runkosarjan ottelu pelataan lauantaina, kun Loimaalle saapuu TUTO Volley Olli Kuoksan johdolla. Vasta sen jälkeen tulee varmuus, kenet Hurrikaani ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kohtaa. Vaihtoehtoja on kolme: Akaa- Volley, Karelian Hurmos tai Raision Loimu. Jokaisen Hurrikaani on tällä kaudella voittanut ainakin kerran.

 

Valtteri Arra