Hurrikaanin runkosarja päättyi kotivoittoon

0

Hurrikaani-Loimaa – TUTO Volley 3-0 (25-19, 25-23, 25-18).

Lentopallon Mestaruusliigan runkosarja saatiin lauantaina pakettiin, kun Hurrikaani- Loimaa kukisti päätöskierroksen kotipelissä TUTO Volleyn. Kotijoukkueen voitto helpotti varmasti joukkueen ja Jani Niskakankaan oloa, sillä viimeiset pari viikkoa ovat olleet joukkueelle raskaita. Lauantai- iltana Hurrikaani palasi sille tasolle, millä se pelasi tammi- helmikuussa. Erityisesti Kristers Dardzans näytti, että mies alkaa olla samassa kunnossa, kuin ennen loukkaantumista. – Pari viimeistä viikkoa on tuntunut jo hyvälle. Olen saanut onnistumisia ja sitä kautta itseluottamus on noussut. Tänään meillä oli hyvä fiilis ja oltiin jokaisella osa- alueella hyviä, joukkueen parhaana palkittu Dardzans kertasi. Latvialainen onnistui jokaisella osa- alueella vahvasti. Kaikkiaan 17 pisteen lisäksi, mies syötti kaksi ässää ja hyökkäysprosentti oli peräti 65.

Turkulaisilla ei pelissä ollut enää panosta, vaan sen kohtalo on lähteä puolivälieräsarjaan Valepaa vastaan. Olli Kuoksan joukkue saapui Loimaalle ilman ykköshakkuri Matias Tihumäkeä varotoimenpiteenä. – Ymmärrettävää, että meiltä puuttui viimeinen puristus, mutta ei hyväksyttävää, Kuoksa jutteli. Molemmat joukkueet esittivät varsin tehokasta hyökkäyspelaamista, mutta vastapainoksi puolustus- torjuntapelaaminen jätti paljon parannettavaa. – Jos hyökkäysprosentit ovat tuota luokkaa, päävalmentajat eivät yleensä ole tyytyväisiä puolustamiseen, TUTO- luotsi paljasti. Kotijoukkue hyökkäsi ottelussa 66% tehoilla ja turkulaisetkin 52% tehokkuudella. Isänniltä Dardzansin lisäksi Aleksi Muukkonen paukutti laidasta kovilla lukemilla: 20 pistettä 70% hyökkäystehoilla.

Missään vaiheessa ottelua TUTO Volley ei päässyt todellisesti haastamaan kotijoukkuetta. Ensimmäinen ja kolmas erä oli yhtä maalia, toinen erä oli näennäisesti tasainen, mutta johtui enemmän kotijoukkueen syöttövirheiden määrästä, kuin vierasjoukkueen hyvyydestä. Toiseen erään Hurrikaani teki nimittäin seitsemän syöttövirhettä! – Saatiin hyvä peli, josta iso kiitos Santerille (Välimaa), voittajien Niskakangas kommentoi.

Kotivoitto ja muiden otteluiden lopputulokset nostivat lopulta Hurrikaanin runkosarjan kuudenneksi. Samalla varmistui, että puolivälierissä vastaan tulee Raision Loimu. Ottelusarja alkaa ensi lauantaina Raisiossa ja sunnuntaina pelataan Loimaalla. Kolmella voitolla edetään välieriin.