Hyvän mielen hiihtoja

0
Lähes 20 vuotta liisterien kanssa pelannut Jukka Veikkolainen on viimeiset neljä vuotta luottanut karvapohjiin, jotka pelittävät kelissä kuin kelissä.

LOIMAAN SEUTU Kansallisena hiihtopäivänä lauantaina Loimaan seudun hiihtoladuilla sivakoitiin lumisessa mutta raskaassa kelissä. Yön aikana satanut lumi ja suojakeli saivat hiihtäjät mittaamaan suurilta osin aikaa, eikä niinkään kilometrejä.

– Yleensä minä olen käsijarruna, mutta nyt keli jarruttaa enemmän. Sellaista hyvin rauhallista meditaatiohiihtoa, missä ei lasketa kilometrejä, puolisonsa Kimmon kanssa Harjureitille Turusta hiihtämään saapunut Sanna Niukka kertoi.

Vampulan ulkoilumajalla hiihtolomaviikkojen ajan myös arkisin avoinna ollutta Pirjon kahviota pitävän Pirjo Saastamoisen mukaan hiihtäjiä on riittänyt muutamia hiljaisempia päiviä lukuun ottamatta. Keittoa ja tuoreita munkkeja on tarjolla viikonloppuisin niin kauan kuin lunta ja hiihtäjiä riittää.

Virttaan Erä-Veikkojen majalla nähtiin lauantaihiihtäjien lisäksi hirvenhiihtäjiä, kun Jussin hiihto -hirvenhiihtokilpailuissa miteltiin piirinmestaruuksista. Kolmen osa-alueen (hiihto, etäisyyden arviointi, ammunta) yleisen sarjan voittajaksi selvisi Alastaron Metsästysseuraa edustava Petri Tattinen.

– Tänään sujui ihan ok kaikilla osa-alueilla, ammunnassa pari lipsahti seiskan puolelle, kertoi SM-kilpailuihin valmistautuva Tattinen.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Virttaan Erä-Veikkojen Antti Seppälä ennen Petri Tattisen poikaa Teemua ja velipoikaa Mika Tattista. Teemu Tattinen nousi loistavan ammunnan ansiosta setänsä ohi, ja hopeasijakin oli vain millien päässä.

Eteläisellä kuntoreitillä ihmisiltä kiitosta sai loimaalaisen Lenkkiryhmän tempaus, jossa hiihtäjille oli tarjolla mehua, suklaata ja pikkusuolaista. Hyvän mielen luomisen lisäksi Lenkkiryhmän toinenkin tavoite täyttyi – ryhmä kiersi eteläisellä yhteensä sata kierrosta.

– Viime vuonna oli sadan kilometrin hiihtohaaste yhtenä päivänä, mutta nyt miehet olivat niin huonossa kunnossa, ettei siihen pystytty lähtemään. Nyt yksi meistä kiersi sata kilometriä, eli 44 kierrosta, Lenkkiryhmän Osmo Hongisto kertoo.

– Idea tuli yhdeltä lenkkiryhmäläiseltä, ja sitten se vähän jalostui tässä viikon aikana. Ei viitsitty järjestää mitään virallista tapahtumaa, vaan tämmöinen hyvän mielen juttu.