Jani Laaksosen uusi rivitalo valmistuu kesällä

0
Rakennusyrittäjä Jani Laaksonen on varannut rivitalotontin käynnissä olevan rivitalotyömaan vierestä.

LOIMAA Rakennusyrittäjä Jani Laaksonen rakentaa parhaillaan rivitaloa Kartanomäkeen. Tähän mennessä talon viidestä asunnosta on varattu yksi päätyhuoneisto, joka on myös rakennuksen isoin asunto, kooltaan neliö.

Laaksosen mukaan tällä hetkellä ostajia näyttävät kiinnostavan isommat asunnot.

Parhaillaan rakennettavasta rivitalosta on yhä varattavissa ja ostettavissa kolme kaksiota ja yksi kolmio.

Osana asumisen teemavuotta Loimaan kaupunki on sitoutunut varaamaan ja ostamaan enintään kolme osakehuoneistoa Loimaalta tämän vuoden aikana uudistuotantona toteutettavista kohteista. Yhtenä ehtona on, että vähintään puolet asunto-osakeyhtiön osakkeista on myyty ennen kaupungin lopullista päätöstä (LL 25.2.).

Laaksonen kertoo olleensa jo yhteydessä kaupungin suuntaan ja ilmoittaneensa, että hänen rivitalotyömaalta olisi asuntoja ostettavissa.

Laaksosen rivitalo valmistuu tulevana kesänä. Työmaa käynnistyi marraskuun puolivälissä.

Kesän jälkeiset suunnitelmat Laaksosella ovat toistaiseksi avoinna. Hän on varannut rivitalotontin Kartanomäestä, nykyisen työmaan vierestä. Hän voi lähteä toteuttamaan sitä, jos kiinnostusta löytyy markkinoilla. Kyseiseen rivitaloon voitaisiin tarvittaessa suunnitella enemmänkin isoja asuntoja.

Uuden rivitalotyömaan toteuttaminen riippuu Laaksosen myös muista töistä, mutta hän toteaa, ettei Loimaalla ole tällä hetkellä kovin paljoa uudehkoja rivitalohuoneistoja myynnissä.

 

Kartanomäen uusi rivitaloalue odottaa yhä toteutusta

LOIMAAN kaupungin viimeisimmän talousarvion perusteella Kartanomäen palvelukeskuksen viereen kaavoitetun rivitaloalueen kunnallisteknisiä töitä on siirretty eteenpäin.

Tälle vuodelle kyseisen Nahkatehtaan alueen kunnallisteknistä suunnittelua varten on varattu 15 000 euron suunnitteluraha. Budjetin taloussuunnitelmassa varsinainen kunnallisteknisten töiden toteutus on merkitty vuodelle 2026.

Aiemman taloussuunnitelman perusteella kunnallistekniikan rakentaminen oli ajoitettu tälle vuodelle (LL 12.3.2022).

Nahkatehtaan ja Kartanomäen palvelukeskuksen läheiselle joutomaalle on kaavoitettu neljä rivitalotonttia, joihin voi rakentaa yhdeksän rivitaloa. Kaupunginvaltuusto hyväksyi aluetta koskevan kaavamuutoksen viitisen vuotta sitten.

Tekninen johtaja Antti Korte kertoo, että Nahkatehtaan alueen kunnallisteknisiä töitä siirrettiin talousarviossa, koska alueen kunnallistekniikasta ei ole olemassa toistaiseksi mitään suunnitelmia. Budjettia laadittaessa hankkeita on laitettu tärkeysjärjestykseen niiden valmiusasteen perusteella.

Korte muistuttaa, että Nahkatehtaan alueen kunnallisteknisissä töissä on kyse pelkkää rivitaloaluetta laajemmasta kokonaisuudesta.

Hän ei sulje pois sitä vaihtoehtoa, etteikö Nahkatehtaan aluetta koskevasta kokonaisuudesta voitaisi irrottaa pienempiä osia, kuten rivitaloaluetta, jotka voitaisiin toteuttaa ripeämmällä aikataululla. Hänen korviinsa ei ole kuitenkaan kantautunut tietoa esimerkiksi siitä, että alueen rivitalotontteihin kohdistuisi tällä hetkellä pakottavaa kysyntää.

Yleisesti Korte toteaa, ettei kaupungilla ole tällä hetkellä kovinkaan paljoa rivitalotontteja tarjolla.

Parhaillaan kaavoitettavana oleva Juvanportin alue Kartanomäessä tuo osaltaan lisää rivitalotonttitarjontaa tulevaisuudessa.